Έρχεται VW up! τούρμπο με 100 PS;

Έρχεται VW up! τούρμπο με 100 PS;

Τα βραζιλιάνικα μέσα αναφέρουν ότι η Volkswagen τελικά δρομολόγησε την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου GT up!.

To GT up! Concept παρουσιάστηκε στην ΙΑΑ στην Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο του 2011 μαζί με άλλα τέσσερα πρωτότυπα.

Η φήμη για την έκδοση παραγωγής του GT up! πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012, αλλά έκτοτε το πρότζεκτ αυτό, αν υπήρξε ποτέ, μπήκε στις ελληνικές καλένδες. Το GT up! Concept με φορεσιά πιο σπορ ζύγιζε περίπου 900 kg και κάτω από το καπό είχε ένα μοτέρ που απέδιδε μέγιστη ισχύ 100 PS.  

Οι αναφορές από τη Βραζιλία λένε ότι το πρότζεκτ για την παραγωγή του GT up! έχει πλέον ήδη δρομολογηθεί και ότι θα λανσαριστεί εμπορικά τον προσεχή Μάιο. Κάτω από το καπό θα φορά το 1.000άρι μοτέρ TSI του προσφάτως ανανεωμένου VW Polo που κατασκευάζεται μάλιστα και τοπικά, σε εργοστάσιο της VW στο São Paulo. Ο κινητήρας αυτός, που θα είναι συμβατός να καταναλώνει και αιθανόλη, θα αποδίδει 100 PS που θα περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 5αριού χειροκίνητου σασμάν.   

Αν πράγματι ισχύουν όλα αυτά, εκείνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι εάν θα πρόκειται για μοντέλο αποκλειστικά για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής ή θα περάσει τον Ατλαντικό και θα διατεθεί και στην Ευρώπη. Κοντός ψαλμός, αλληλούια όμως, καθώς σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση θα το δούμε στο σταντ της Volkswagen στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο.

[Πηγή car.blog.br μέσω autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube