'Eρχεται το Trax, το μικρό SUV της Chevrolet

'Eρχεται το Trax, το μικρό SUV της Chevrolet

Η Chevrolet αναβαθμίζεται μέρα με την ημέρα, αλλάζει, αποκτά 100% ευρωπαϊκό προφίλ. Το είδαμε με το Cruze, το πιστοποιήσαμε με το Orlando, το επιβεβαιώνουμε με το πολύ καλό Aveo.

Τώρα ετοιμάζεται να βάλει άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα της που δεν είναι άλλο από το Trax, που γνωρίσαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το περασμένο φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα μικρό σε διαστάσεις SUV (το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,25 μ.), με εξαιρετική όμως εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων, με δυναμικό σχεδιασμό και "έξυπνους" και οικονομικούς κινητήρες μεσαίου κυβισμού, βενζίνης και ντίζελ.

Σχεδιασμένο για να σταθεί στην έντονα αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική κατηγορία, των μικρών SUV, το Trax θα αποτελέσει κατά τη Chevrolet ένα «παγκόσμιο αυτοκίνητο» καθώς θα διατεθεί σε περισσότερες από 140 αγορές. Έμφαση έχει δοθεί στο εσωτερικό του, που είναι μοντέρνο και πρακτικό. Άφθονες θέσεις για μικροαντικείμενα βρίσκονται διάσπαρτες στο ταμπλό, τις πόρτες αλλά και πίσω. Υπάρχει μάλιστα και ένα δεύτερο «πάτωμα», κάτω από το πορτ μπαγκάζ, του οποίου η χωρητικότητα φτάνει τα 358 λίτρα, την ώρα που τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως (όπως και αυτό του συνοδηγού) φτιάχνοντας έναν τελείως επίπεδο χώρο φόρτωσης. Από τον πλούσιο εξοπλισμό του TRAX ξεχωρίζουμε το MyLink, ένα σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας με ενσωματωμένη εφαρμογή πλοήγησης η οποία μπορεί να κατέβει σε συμβατά smartphones. 

Κάτω από το καπό του TRAX σε πρώτη φάση θα ζουν ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας του 1,4 λίτρου με τους 140 ίππους και ο κινητήρας diesel χωρητικότητας 1,7 λίτρου, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 130 ίππους και τα 300 Nm ροπής. Στις παραπάνω εκδόσεις, μάλιστα, το Chevrolet Trax θα διατίθεται προαιρετικά, τόσο με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης όσο και με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά και σύστημα stop/start για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Το Τrax θα παρουσιαστεί στον Τύπο λίγο πριν το Πάσχα, οπότε μείνετε συντονισμένοι για τη οδηγική εμπρειρία αλλά και για λεπτομέρειες που θα αφορούν στην τιμή του και το πότε θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube