Έρχεται στη Γενεύη το ηλεκτρικό VW Golf

Έρχεται στη Γενεύη το ηλεκτρικό VW Golf

Έτοιμη για το λανσάρισμά της στην ευρωπαϊκή αγορά είναι η φουλ ηλεκτρική έκδοση του Volkswagen Golf, την οποία η γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση της Γενεύης.

Η φιλικότερη προς το περιβάλλον έκδοση του Golf εφοδιάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 115 ίππων και 27,5 kgm ροπής, ο οποίος του επιτρέπει να πιάσει τα πρώτα 100km/h από στάση σε 11,8’’. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 km/h και φυσικά, δεν παράγει ρύπους.

Σύμφωνα με την VW, το e-Golf, όπως θα είναι η ονομασία του, θα προσφέρει αυτονομία 175 km. Όσον αφορά τις διαφοροποιήσεις του από τα υπόλοιπα Golf, η μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα και αυξάνει το βάρος του ηλεκτροκίνητου Golf, έναντι των συμβατικών, κατά 250 κιλά.

Τρεις θα είναι οι διαθέσιμες ρυθμίσεις κίνησης για το e-Golf: Normal, Eco και Range. H Eco περιορίζει τη μέγιστη ισχύ στους 95 PS και την τελική ταχύτητα στα 120 km/h, ενώ η Range απενεργοποιεί το a/c και περιορίζει ακόμη περισσότερο τη μάξιμουμ ταχύτητα, στα 95 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube