Έρχεται ανανέωση και νέοι κινητήρες για το FIAT 500X

Έρχεται ανανέωση και νέοι κινητήρες για το FIAT 500X

Υιοθετώντας τις πρόσφατες αλλαγές που είδαμε στο Jeep Renegade, το crossover της FIAT θα δεχτεί ένα σημαντικό φρεσκάρισμα.

Αυτή τη χρονιά οι αλλαγές που θα δεχτεί το 500Χ θα ξεπεράσουν το επιφανειακό άγγιγμα ενός Model Year.

Και δε θα έχουν να κάνουν με την εμφάνιση του αμαξώματος ή της καμπίνας αλλά με τα μηχανικά μέρη και κυρίως τους κινητήρες.

Έτσι, κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν δύο νέοι κινητήρες βενζίνης, ένας 1.0 και ένας 1.3. Όπως και στο Jeep Renegade με το οποίο το 500Χ συγγενεύει στενά, ο πρώτος θα αποδίδει 120 PS και ο δεύτερος θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις 150 ή 180 PS.

Στους κινητήρες ντίζελ δεν αναμένονται αντίστοιχες αλλαγές, θα αποκτήσουν όμως σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης SCR για τη δραστική μείωση των εκπομπών οξειδίων του Αζώτου. Αυτό σημαίνει ότι στη βάση θα υπάρχει η επιλογή του 1.6 ενώ στην κορυφή εκείνη του 2.0.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: FIAT 500X 1.6 MTJ Cross

Τα φώτα LED είναι ένα στοιχείο εμφάνισης αλλά κυρίως λειτουργικότητας που αναμένεται να προστεθεί στη λίστα του εξοπλισμού, ενώ στην καμπίνα αναβαθμισμένο αναμένεται το σύστημα infotainment.

Προς το παρόν πάντως δε γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο, πέραν του ότι το ανανεωμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί κοντά στο Σεπτέμβριο και ότι οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube