Επταθέσιο το επόμενο Dacia Duster

Επταθέσιο το επόμενο Dacia Duster

Η επόμενη γενιά του Dacia Duster θα έχει μεταξύ άλλων μεγαλύτερο μήκος ώστε να χωράει και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Το σημερινό Dacia Duster, το οποίο σε κάποιες αγορές διατίθεται ως Renault, έχει εξαιρετικό λόγο τιμής προς αξία και μεγάλες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου. Το επόμενο θα μπορεί να καυχιέται και για την ευρυχωρία του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα στον γαλλικό τύπο το μήκος του Duster που σήμερα φτάνει τα 4,31 m θα ξεπεράσει τα 4,5 m στην επόμενη γενιά. Θα συναγωνίζεται δηλαδή σε μέγεθος 7θέσια μοντέλα όπως τα Ford Grand C-MAX και Peugeot 5008. Έτσι θα υπάρχει και σε αυτό αρκετός χώρος για την τοποθέτηση μιας τρίτης σειράς καθισμάτων, η οποία θα διατίθεται ως έξτρα με εκτιμώμενη επιβάρυνση περίπου €800. Φυσικά, όποιος επιλέξει την 5θέσια διαμόρφωση θα έχει στη διάθεσή του σημαντικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Στο στρατόπεδο της Renault ο στόχος είναι το επόμενο Duster να είναι ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο από το υπάρχον, παρά την αύξηση των διαστάσεων. Κάτω από το καπό του θα βρίσκονται κινητήρες βενζίνης και diesel με απόδοση μεταξύ 90 και 130 ίππων, οπότε εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η προσθήκη και του 1.6 dCi στη γκάμα, δίπλα στους υπάρχοντες 1.2 TCe και 1.5 dCi.

Έχουμε καιρό μέχρι να συμβούν τα παραπάνω, αφού το επόμενο Dacia Duster αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2016.

[Πηγή: Caradisiac μέσω Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube