Το επόμενο Toyota Aygo μπορεί να είναι ένα αυθύπαρκτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Το επόμενο Toyota Aygo μπορεί να είναι ένα αυθύπαρκτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Η επόμενη γενιά του μικρότερου Toyota ενδέχεται να αποσπαστεί από την τριπλέτα των Peugeot-Citroen και να γίνει ηλεκτρική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Auto Express, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η τρίτη γενιά του Aygo μπορεί να σπάσει την τριπλέτα των Aygo-C1-108.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Europe, Johan van Zyl, δήλωσε: «Με δεδομένο τον τρόπο που εξελίσσονται οι τεχνολογίες και η αντίληψη του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος, δε θα ήταν καθόλου απίθανο να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο μέλλον. Και παρότι η εταιρεία μας είναι ισχυρότατος πρεσβευτής της υβριδικής τεχνολογίας, ίσως για την περίπτωση ενός αυτοκινήτου πόλης να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο».

Χωρίς να κατονομάσει ποιος θα είναι αυτός ο δρόμος, ο van Jyl παραδέχτηκε ότι η ηλεκτρική τεχνολογία θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον γι’ αυτή την περίπτωση. Για την ακρίβεια δήλωσε ότι η τάση του μέλλοντος θέλει αυτοκίνητα με μηδενικούς ρύπους μέσα στην πόλη, άρα το νέο τους μικρό καλό θα ήταν να είναι ή plug-in υβριδικό ή εντελώς ηλεκτρικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Toyota Aygo 1.0 VVT-i

Παράλληλα με αυτή τη σκέψη, η Toyota δουλεύει κι επάνω στη σχεδίαση μιας οικονομικής φόρμουλας που θα δίνει σε οδηγούς τη δυνατότητα να μισθώνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την πόλη, ώστε τα τελευταία να διαδοθούν περισσότερο. «Είναι μια πολύ καλή προοπτική για τις πόλεις», αναφέρει ο van Zyl, «η οποία πάντως δεν εύκολο να υλοποιηθεί. Ένα αυτοκίνητο κοινόχρηστο κάποιος πρέπει να το πληρώνει χωρίς να αδικείται. Κι αυτό είναι ένα ενδιαφέρον πρόβλημα με όχι πολύ εύκολη λύση».

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube