Το επόμενο Audi TT ίσως είναι τετράθυρο

Το επόμενο Audi TT ίσως είναι τετράθυρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη γενιά του μικρού κουπέ της εταιρείας είναι πιθανό να έχει 4θυρο κουπέ αμάξωμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Auto Express, η τετράθυρη έκδοση του Audi TT έχει επιτέλους πάρει το πράσινο φως.

Να θυμίσουμε ότι είναι ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2014 ως TT Sportback concept, αλλά ποτέ δεν πέρασε στην παραγωγή. Ο λόγος ήταν κυρίως ο συνολικός περιορισμός του κόστους που επέβαλε στο Volkswagen Group το ζήτημα του dieselgate, και ο οποίος συμπαρέσυρε πολλά μοντέλα που ήταν σχεδιασμένα να παρουσιαστούν.

Ωστόσο τώρα, η διοίκηση της εταιρείας ενέκρινε την παραγωγή του εν λόγω μοντέλου. Το εντυπωσιακό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με το Auto Express το μοντέλο αυτό δε θα είναι μια ακόμα έκδοση του ΤΤ, αλλά η νέα γενιά του. Με λίγα λόγια, η κλασική κουπέ έκδοση του μοντέλου θα αντικατασταθεί από την 4θυρη, αφού πλέον η αγορά πηγαίνει προς τα εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi TTS Coupé

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας φέρεται να δήλωσε: «Εάν βάλεις στη μια πλευρά την πτώση της ζήτησης και από την άλλη το κόστος παραγωγής που συνεχώς αυξάνεται, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Μεσοπρόθεσμα, η γκάμα της Audi θα πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με την αγορά. Και σήμερα, τα κόμπακτ κουπέ και κάμπριο δεν είναι κατηγορίες που σημειώνουν σημαντικές πωλήσεις».

Εάν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, θα δούμε το νέο TT στην αγορά σε περίπου δύο χρόνια, χωρίς την κλασική μορφή που το συνοδεύει τα τελευταία 20 χρόνια. Θα έχει βέβαια ξεκάθαρα κουπέ γραμμή και το πιθανότερο είναι πως θα εξακολουθήσει να βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB, διατηρώντας το χαρακτηριστικό της χρήσης αλουμινίου σε σημεία του πλαισίου, για περιορισμό του βάρους.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube