Επίσημο: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Επίσημο: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του RAV4 με τετρακίνηση και συνδυαστική απόδοση 306 PS.

Η Toyota παρουσίασε στο Los Angeles το επαναφορτιζόμενο υβριδικό RAV4 Plug-in Hybrid, το οποίο έχει τον τίτλο του ισχυρότερου, ταχύτερου και πιο αποδοτικού RAV4 όλων των εποχών.

Η ναυαρχίδα της πέμπτης γενιάς του RAV4 εξοπλίζεται με τον - γνωστό από το RAV4 Hybrid - τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων (178 PS) ο οποίος συνδυάζεται με δύο ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες και το σύστημα τετρακίνησης AWD-i .

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος στο RAV4 Plug-in Hybrid φτάνει τους 306 PS (225 kw), είναι δηλαδή κατά 84 PS αυξημένη σε σύγκριση με το "απλό" RAV4 Hybrid. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,2" - μια επίδοση ρεκόρ για το RAV4. Παράλληλα, η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται στο πάτωμα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 60 km, περιορίζοντας τις εκπομπές CO2 σε λιγότερο από τα 30 g/km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i

Toyota RAV4 Prime

Εξωτερικά, το RAV4 Plug-in Hybrid ξεχωρίζει από τις ζάντες 18", τις γυαλιστερές μαύρες προσθήκες σε φτερά, μαρσπιέ και προφυλακτήρες και την ανασχεδιασμένη εμπρός ποδιά με ασημί λεπτομέρειες. Επιπλέον, η έκδοση για την αμερικανική αγορά (το RAV4 Prime με κόκκινη απόχρωση είναι αμερικανικών προδιαγραφών) έχει διαφορετικά φώτα ημέρας στις εισαγωγές αέρα και κίτρινα φλας.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε οθόνη αφής με διάμετρο έως και 9", ψηφιακό πίνακα οργάνων, head-up display, paddles αλλαγής σχέσεων πίσω από το τιμόνι, επενδύσεις από συνθετικό δέρμα SofTex στα θερμαινόμενα καθίσματα, ambient φωτισμό, ηχοσύστημα της JBL και πανοραμική ηλιοροφή. 

Toyota RAV4 Prime

Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει το πακέτο Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει Pre-Collision System με Pedestrian Detection, Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), Lane Departure Alert με Steering Assist (LDA w/SA), Automatic High Beam (AHB), Lane Tracing Assist (LTA), Road Sign Assist (RSA), Rear Cross Traffic Braking (RCTB) και Front and Rear Parking Assist με Automated Braking.

Η εμπορική πρεμιέρα του RAV4 Plug-in Hybrid θα ξεκινήσει στην αμερικανική αγορά από το καλοκαίρι του 2020 ενώ το μοντέλο θα έρθει και στην Ευρώπη μέσα στο δεύτερο μισό του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube