Επίσημο: Νέο VW Taos [video]

Επίσημο: Νέο VW Taos [video]

Το VW Taos θα διατίθεται από το καλοκαίρι του 2021 κατά βάση στην αγορά της βορείου Αμερικής.

Το νέο «μικρό» SUV της VW είναι γεγονός και ακούει στο όνομα Taos. Ασχέτως αν κατά βάση προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ (όπου τα  T-Cross και το Τ-Roc δεν διατίθενται), έχει ενδιαφέρον για το πώς η κατηγορία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα μοντέλα. 

Με μήκος που φτάνει τα 4.465 mm, πλάτος 1.842 mm, ύψος 1.637 mm και μεταξόνιο τα 2.690 mm, τοποθετείται σαφώς κάτω από το Tiguan και βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα MQB. Κάτω από το καπό του ζει ο γνωστός μας 1.5 TSI που αποδίδει 160 PS και 250 Nm ροπής. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, προσθιοκίνητο και τετρακίνητο, με το πρώτο να συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο , ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις συνδυάζονται με ένα 7τάχυτο DSG, αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη.

taos

Σχεδιαστικά το Taos δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη της VW και έτσι εξωτερικά ενσωματώνει πολλά στοιχεία από το Tiguan, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η γνωστή μας οθόνη αφής 8 ιντσών με τα πολύ καλά γραφικά και όλες τις σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας. 

Εκδόσεις θα υπάρχουν και ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού ο οποίος διαθέτει την επιλογή ανάμεσα σε τροχούς 17 και 19 ιντσών, όπως όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας και τυφλού σημείου, το προσαρμοζόμενο cruise control και τα αυτόματα φώτα.

Η παραγωγή του Taos θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μεξικό, με το λανσάρισμά του να αναμένεται το καλοκαίρι του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube