Επίσημο: Νέο Toyota HiAce

Επίσημο: Νέο Toyota HiAce

Το μεγάλο βαν της Toyota ανανεώνεται ριζικά με νέα διάταξη και καλύτερες μεταφορικές δυνατότητες

Η Toyota παρουσίασε στις Φιλιππίνες την ολοκαίνουρια γενιά του επαγγελματικού μοντέλου HiAce, το οποίο έρχεται με νέα διάταξη εγκαταλείποντας το cab-over σχεδιασμό του προκατόχου του.

Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις, ενώ απέκτησε σύγχρονο σχεδιασμό, περισσότερη τεχνολογία, πιο άκαμπτο πλαίσιο και πιο άνετη και ανθεκτική ανάρτηση (σούστες). Η νέα γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2,8 λίτρων και έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων οι οποίοι συνεργάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

HiAce

Το επαγγελματικό βαν θα διατίθεται σε διθέσιες και πενταθέσιες εκδόσεις με κοντό (3.210 mm) ή μακρύ μεταξόνιο (3.860 mm) και χαμηλή ή ψηλή οροφή. Οι μεταφορικές δυνατότητες του βαν φτάνουν τα 1900 kg ωφέλιμου φορτίου (+500kg σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο) ενώ ο χώρος φόρτωσης έχει χωρητικότητα από 6,2 μέχρι 9,3 κυβικά μέτρα. Όσο για την επιβατική έκδοση "Commuter", αυτή μοιάζει με πραγματικό λεωφορείο αφού έχει μήκος 5.910 mm και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17 άτομα.

Στόχος της Toyota ήταν η ασφάλεια που θα προσφέρει το νέο Hiace να είναι αντίστοιχη με βαθμολογία 5 αστεριών στις δοκιμές πρόσκρουσης EuroNCAP. Έτσι, ο κινητήρας μεταφέρθηκε μπροστά από την καμπίνα των επιβατών δημιουργώντας σημαντικά μεγαλύτερη ζώνη παραμόρφωσης σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Επιπλέον, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος ανάγκης που εντοπίζει πεζούς και ποδηλάτες, κάμερα οπισθοπορείας, και έως 9 (!) αερόσακους.

Toyota Hiace

Το Hiace είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Toyota αφού η σειρά έχει πουλήσει πάνω από 6,24 εκατομμύρια μονάδες σε πάνω από 150 χώρες. Η εμπορική πορεία της νέας γενιάς θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2019 στις αγορές της Ασίας, Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Ωκεανίας, Μεξικό και Λατινικής Αμερικής, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη, όπου η Toyota προσφέρει ήδη το μικρότερο ProAce.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube