Επίσημο: Νέο Subaru Outback Wilderness [video]

Επίσημο: Νέο Subaru Outback Wilderness [video]

Η κορυφαία έκδοση του Subaru Outback για περιπετειώδεις αποδράσεις και κίνηση εκτός δρόμου.

Η Subaru παρουσίασε επίσημα τη νέα έκδοση Wilderness του Outback με βελτιωμένες δυνατότητες εκτός δρόμου και πιο περιπετειώδη εμφάνιση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η εταιρεία κάνει λόγο για το πιο σκληροτράχηλο και ικανό Outback στην ιστορία του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέο Subaru Outback για την Ευρώπη

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας Boxer 2,4 λίτρων που αποδίδει 260 PS και 375 Nm. Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο Lineatronic CVT το οποίο έχει δεχθεί βελτιώσεις για να επιτρέπει κίνηση σε ανηφόρες με μεγάλη κλίση (έως και 40% σε χώμα) όπως και το πίσω διαφορικό. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του μόνιμου συστήματος τετρακίνησης Subaru Symmetrical AWD ενώ έχουμε νέα λειτουργία Dual X-Mode με προγράμματα Snow/Dirt και Deep Snow/Mud. Δε λείπουν τα συστήματα Active Torque Vectoring και Vehicle Dynamics Control για το δρόμο.

Επεμβάσεις έχουμε στην ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος που πλέον φτάνει τα 241 mm (+20 mm) και ψηλότερα αμορτισέρ με μεγαλύτερη διαδρομή εμπρός και πίσω. Η γωνία προσέγγισης έχει αυξηθεί στις 20ο (από 18,6ο), η γωνία ράμπας στις 21,2ο (από 19,4ο) και η γωνία διαφυγής στις 23,6ο (από 21,7ο).

Subaru

Την εικόνα συμπληρώνουν τα ελαστικά παντός εδάφους Yokohama Geolandar στις μαύρες ζάντες 17" και φυσικά το ανασχεδιασμένο bodykit. Αυτό περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, διαφορετική γρίλια, προστατευτικές ποδιές, στρογγυλούς προβολείς LED εμπρός, ειδικά σημεία για πρόσδεση, πλαστικές προεκτάσεις των φτερών και ράμπες οροφής που μπορούν να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στη νέα εξωτερική απόχρωση Geysel Blue που συνδυάζεται με τις πινελιές σε Anodized Copper και τις μαύρες λεπτομέρειες. Τέλος, έχουμε το νέο έμβλημα της σειράς Wilderness στα φτερά και την πίσω πόρτα.

Στο εσωτερικό έχουμε την οθόνη αφής 11,6" με το σύστημα Subaru Starlink, αδιάβροχες επενδύσεις StarTex στα καθίσματα που φέρουν την επιγραφή Wilderness στα προσκέφαλα, λεπτομέρειες σε Anodized Copper στο τιμόνι, τον επιλογέα και τον πίνακα οργάνων, μαύρη οροφή, ανθεκτικά πατάκια και αλουμινένια πεντάλ. Άλλες προσθήκες αφορούν την εμπρόσθια κάμερα και την ρεζέρβα κανονικού μεγέθους κάτω από τον χώρο αποσκευών.

Subaru

Η Subaru δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις τιμές του Outback Wilderness που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ μέσα στο 2021.

Όσο για την Ευρώπη, παρόλο που η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε χθες το εμπορικό λανσάρισμα του Subaru Outback, δεν γνωρίζουμε αν σκοπεύει να διαθέσει κάποια στιγμή και το Wilderness το οποίο σχεδιάστηκε για τις ανάγκες μιας ιδιαίτερης μερίδας του αγοραστικού κοινού που συναντάμε συχνότερα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube