Επίσημο: Νέο Peugeot 308 SW [video]

Επίσημο: Νέο Peugeot 308 SW [video]

Η εναλλακτική της Peugeot στα δημοφιλή C-SUV συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση και πρακτικότητα.

Η Peugeot παρουσίασε το νέο 308 SW, την πιο πρακτική έκδοση του μικρομεσαίου που ακολουθεί τρεις μήνες μετά από την πρεμιέρα της έκδοσης χάτσμπακ. Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα, το SW είναι μια εναλλακτική πρόταση στα SUV και απευθύνεται σε εκείνους που ζητούν ελκυστικό σχεδιασμό και δυναμική οδική συμπεριφορά χωρίς όμως να θυσιάζουν τους χώρους και την πρακτικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Peugeot 308 [video]

Οι διαστάσεις του 308 SW είναι αυξημένες σε σύγκριση με το χάτσμπακ ως προς το μήκος των 4.636 mm (+269 mm), το μεταξόνιο των 2.732 mm (+57 mm) και τον πίσω πρόβολο των 1.000 mm (+212 mm). Μικρή αλλαγή έχουμε και στο ύψος 1.442 mm (+1 mm) καθώς προστέθηκαν οι ράμπες οροφής, ενώ διατηρείται σταθερό το πλάτος των 1.852 mm.

Η ανασχεδιασμένη ουρά δένει αρμονικά με την επιθετική μάσκα και το μυώδες αμάξωμα. Οι σχεδιαστές της Peugeot εκμεταλλεύτηκαν την αύξηση του μήκους με τη γραμμή παραθύρων να κατεβαίνει προς τα πίσω. Ανάμεσα στα λεπτά φώτα LED που είναι οριζόντια τοποθετημένα, υπάρχει μια ενσωματωμένη αεροτομή αντί για το μαύρο γυαλιστερό στοιχείο. Παράλληλα η πόρτα του χώρου αποσκευών κατεβαίνει χαμηλότερα στον προφυλακτήρα. Η αεροδυναμική απόδοση είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0.277 Cd.

Peugeot

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη με το i-Cockpit της Peugeot. Πίσω από το μικρό τιμόνι έχουμε τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων έως 10" ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 10" για το infotainment. Έχουμε επίσης ambient φωτισμό και προαιρετικό ηχοσύστημα της Focal με 10 ηχεία και 12-κάναλο ενισχυτή 690W. Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι πλούσιος, ενώ από τα μέσα του 2022 θα είναι διαθέσιμο και το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης Drive Assist 2.0 που θα προσφέρει τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Στο κομμάτι της πρακτικότητας έχουμε αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα σε διάφορα μέρη της καμπίνας, αλλά το μεγαλύτερο ατού είναι αναμφίβολα ο χώρος αποσκευών. Αυτός έχει χωρητικότητα 608 λίτρα σε πενταθέσια διάταξη και έως 1.634 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων τα οποία έχουν χώρισμα 40/20/40. Μπορεί μάλιστα να φιλοξενήσει αντικείμενα με μήκος έως 1,85 m.

Peugeot

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid. Στα συμβατικά σύνολα έχουμε τον 1.2 PureTech 130 και τον 1.5 BlueHDi 130 που συνεργάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο EAT8.

Οι εξηλεκτρισμένες επιλογές είναι δύο - Hybrid 180 και Hybrid 225 - με μοναδική διαφορά στην ισχύ καθώς συνδυάζουν τον 1.6 Puretech (150 PS ή 180 PS) με έναν ηλεκτροκινητήρα (110 PS), αυτόματο κιβώτιο e-EAT8 και μπαταρία 12,4 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία είναι 59-60 km (WLTP) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση η οποία διαρκεί 1 ώρα και 55 λεπτά μέσω wallbox και προαιρετικού φορτιστή 7,4 kW (έως 7 ώρες και 5 λεπτά από οικιακή πρίζα). Όσο για τις εκπομπές ρύπων, αυτές περιορίζονται σε 25-26 g/km C0₂ σε υβριδική λειτουργία.

To νέο Peugeot 308 SW θα παράγεται στο Mulhouse της Γαλλίας, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στα τέλη του 2021.

Αυτό είναι το δεύτερο στέισον βάγκον στη γκάμα της Peugeot κάτω από το μεγαλύτερο 508 SW και δείχνει την επιμονή της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία η οποία προβλέπεται να διατηρήσει σταθερό το μερίδιό της στην αγορά της Ευρώπης μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι προβλέψεις πάντως για το μείγμα πωλήσεων του 308 SW κάνουν λόγο για μερίδιο 30% σε ιδιώτες και 70% σε εταιρικούς στόλους.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube