Επίσημο: Νέο Isuzu D-MAX [video]

Επίσημο: Νέο Isuzu D-MAX [video]

Το ιαπωνικό pick-up ενός τόνου αναβαθμίζεται σε όλους τους τομείς.

Η Isuzu παρουσίασε στην Ταϊλάνδη την τρίτη γενιά του D-MAX το οποίο ανανεώνεται σε βάθος για πρώτη φορά μέσα σε 8 χρόνια.

Isuzu

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, D-MAX απέκτησε πιο καθαρό, σύγχρονο και επιβλητικό σχεδιασμό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Στη μάσκα κυριαρχεί η σημαντικά μεγαλύτερη γρίλια με το έμβλημα της Isuzu, η οποία πλαισιώνεται από μικρότερα και πιο επιθετικά φωτιστικά σώματα LED, ενώ πίσω, βρίσκουμε ένα νέο προφυλακτήρα με ενσωματωμένο σκαλοπάτι.

Το pick-up προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις αμαξώματος Spacecab (δίπορτο) και Double Cab (τετράπορτο), ενώ η κορυφαία V-Cross 4X4 ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες, τις προστατευτικές ποδιές και τις προσθήκες στα φτερά.

D-MAX

Το πλαίσιο τύπου σκάλας αναβαθμίστηκε σε ακαμψία με εκτενή χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, ενώ πλέον προστατεύεται καλύτερα από τη σκουριάς. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία το νέο αμάξωμα είναι κατά 20% πιο άκαμπτο. Βελτιωμένες και οι δυνατότητες εκτός δρόμου καθώς το νέο D-MAX μπορεί να περάσει από νερό βάθους 800mm. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Isuzu εξέλιξαν περαιτέρω την ανάρτηση του pick-up (βελτιωμένη σταθερότητα περισσότερη άνεση) το σύστημα πέδησης (μεγαλύτερα φρένα και καλύτερη αίσθηση) και στο σύστημα διεύθυνσης (μικρότερος κύκλος στροφής).

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 4JJ3 χωρητικότητας 3,0 λίτρων με απόδοση 190 PS και 450 Nm ροπής, αλλά και ο αναβαθμισμένος RZ4E 1,9 λίτρων με απόδοση 150 PS και 350 Nm ροπής. Τα μοτέρ συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο μικρότερος κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί και με ένα νέο αυτόματο σασμάν. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς ενώ στον πίσω άξονα βρίσκουμε διαφορικό με ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα.

D-MAX

 

Αντίστοιχα βελτιωμένη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, με την καμπίνα να αποκτά βελτιωμένη ηχομόνωση, επενδύσεις καλύτερης ποιότητας και σύγχρονη τεχνολογία. Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας βρίσκουμε ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη αφής 7" ή  9", το οποίο υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Τα καθίσματα είναι πιο άνετα (προαιρετικά ηλεκτρικά καθίσματα με 8 ρυθμίσεις για τους εμπρός επιβάτες) ενώ στις τετράπορτες εκδόσεις έχει γίνει ευκολότερη η πρόσβαση στις πίσω θέσεις με τη μετακίνηση του B-pillar προς τα εμπρός και την προσθήκη χειρολαβής. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματα φώτα, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και keyless entry.

Το νέο Isuzu D-MAX θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις 19 Οκτωβρίου στην Ταϊλάνδη, ενώ δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα έρθει στις αγορές της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube