Επίσημο: Νέο Honda Civic Prototype [video]

Επίσημο: Νέο Honda Civic Prototype [video]

Η Honda παρουσίασε διαδικτυακά την ενδέκατη γενιά Civic που θα κυκλοφορήσει το 2021.

H Honda παρουσίασε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Twitch την ενδέκατη γενιά Civic η οποία απέκτησε νέο σχεδιασμό, βελτιωμένο πλαίσιο και προηγμένη τεχνολογία.

Το νέο Honda Civic που σήμερα βλέπουμε σε μορφή πρωτοτύπου, αναμένεται να κυκλοφορήσει από την άνοιξη του 2021. Η Honda επιβεβαίωσε επίσης πως το μικρομεσαίο της θα διατεθεί με αμάξωμα Sedan και Hatchback, αλλά και σε σπορ εκδόσεις Si και Type R.

Honda Civic Prototype

Για το νέο της μικρομεσαίο, η Honda εφάρμοσε τη φιλοσοφία Man-Maximum, Machine-Minimum που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως το όχημα σχεδιάστηκε με γνώμονα τον άνθρωπο. Σχεδιαστικά, οι αναλογίες του μοντέλου χαρακτηρίζονται από μακρύ καπό, μεγάλα παράθυρα, μακρύ μεταξόνιο, σιλουέτα τριών όγκων (σεντάν), έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω και γενικότερα πιο καθαρές γραμμές από ότι μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες γενιές Civic.

Στη μάσκα κυριαρχούν τα μακρόστενα φώτα με υπογραφή LED που αγκαλιάζουν το μακρύ πρόβολο και ενώνονται με την χαμηλά τοποθετημένη γρίλια. Ο προφυλακτήρας έχει μια μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα και δύο σπορ εσοχές στις πλευρές του διακοσμημένες με gloss black στοιχεία. 

Honda Civic Prototype

Στο προφίλ έχουμε οριζόντια character line που ξεκινά από το μακρύ καπό και καταλήγει στην ουρά, τονισμένους θόλους των τροχών, χαμηλή beltline και ένα χαρακτηριστικό ύψωμα στο πίσω μέρος της γραμμής παραθύρων που τονίζει τους ώμμους.

Στο πίσω μέρος της έκδοσης Sedan έχουμε στενό παρμπρίζ, έντονη κλίση της οροφής, ενσωματωμένη αεροτομή στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών, μεγάλα και οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED και διακριτικό διαχύτη με δύο οβαλ απολήξεις της εξάτμισης.

Η απόχρωση που επιλέχθηκε για το μοντέλο παρουσίασης ήταν το εντυπωσιακό Solar Flare Pearl σε συνδυασμό με μαύρες λεπτομέρειες και μαύρες ζάντες με πέντε διπλές ακτίνες.

Honda Civic Prototype

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλότητα με καθαρές γραμμές που σύμφωνα με τη Honda παραπέμπουν στις πρώτες γενιές Civic. Οι σχεδιαστές έδωσαν μεγάλη έμφαση στην ορατότητα, με τα μεγάλα παράθυρα τα μετατοπισμένα προς τα πίσω A-pillars και τους καθρέφτες που είναι πλέον τοποθετημένοι στις πόρτες.

Οι αεραγωγοί έχουν ενσωματωθεί σε μια οριζόντια λωρίδα που διατρέχει ολόκληρο το ταμπλό, τα φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό είναι τα μόνα στοιχεία που βρίσκουμε στην κεντρική κονσόλα, το κεντρικό τούνελ έχει ποτηροθήκες και χώρους για μικροαντικείμενα, το τριάκτινο τιμόνι έχει διακοσμητικά σε χρώμα αλουμινίου και ενσωματωμένα πλήκτρα, ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός και η κεντρική οθόνη αφής 9" εξέχει από την κορυφή του ταμπλό με περιστροφικό διακόπτη για την ένταση.

Honda Civic Prototype

Στο κομμάτι της ασφάλειας, ο εξοπλισμός της ενδέκατης γενιάς Civic θα περιλαμβάνει το εμπλουτισμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Honda Sensing και πολυάριθμους αερόσακους νέας σχεδίασης. Παράλληλα, η δομή του αυτοκινήτου με τεχνολογία Advanced Compatibility Engineering θα προσφέρει καλύτερη προστασία επιβατών και πεζών σε πιθανές συγκρούσεις και το πιο άκαμπτο πλαίσιο θα συμβάλει σε καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Η Honda δεν αποκάλυψε πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη του νέου Civic, το οποίο αναμένεται να αποκτήσει μια εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων στα πλαίσια της μείωσης εκπομπών ρύπων. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο θα μάθουμε πιο κοντά στην εμπορική του πρεμιέρα που είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2021.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube