Επίσημο: Νέο Ford F-150 [video]

Επίσημο: Νέο Ford F-150 [video]

Η νέα γενιά του αμερικανικού best-seller και διαχρονικού βασιλιά της κατηγορίας των pick-up.

Η Ford παρουσίασε στις ΗΠΑ τη νέα γενιά του F-150, ενός pick-up μοντέλου που εδώ και 43 ολόκληρα χρόνια παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων της αμερικανικής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Εξωτερικά, το νέο F-150 μοιάζει με μια εξέλιξη του προκατόχου του, όμως κάθε τμήμα του αλουμινένιου αμαξώματος έχει ανασχεδιαστεί. Στο εμπρός μέρος έχουμε νέα φώτα LED που αγκαλιάζουν την επιβλητική γρίλια η οποία είναι διαφορετική ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού (11 σχέδια). Τα φτερά έχουν ψηλώσει, οι τροχοί έχουν μεγαλώσει ενώ στο προφίλ διατηρείται η χαρακτηριστική γραμμή παραθύρων και οι αναλογίες που χαρακτηρίζουν το δημοφιλές pick-up.

Ως αποτέλεσμα, το νέο F-150 είναι πιο αεροδυναμικό από ποτέ, με τη βοήθεια των ενεργών αεραγωγών που κλείνουν όταν δεν απαιτείται ψύξη του κινητήρα αλλά και της πτυσσόμενης ποδιάς κάτω από τον προφυλακτήρα.

Ford F-150

Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, με την ανασχεδιασμένη πενταθέσια καμπίνα να διακρίνεται για την υψηλή τεχνολογία, τις πρακτικές λύσεις και την premium αίσθηση που αποπνέει με πληθώρα επιλογών για τις επενδύσεις.

Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η νέα οθόνη 12" που ανήκει στον εξοπλισμό των πλουσιότερων εκδόσεων (8" στις βασικές) και φιλοξενεί το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC4 της Ford σε συνδυασμό με τον παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12". 

Τα εμπρός καθίσματα Max Recline Seats μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτι με ανάκλιση κοντά στις 180 μοίρες, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει το προαιρετικό Interior Work Surface που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας καθώς χωρά ένα laptop 15".

Ford F-150

Το πακέτο Ford Co-Pilot360 2.0 περιλαμβάνει 10 νέα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας, όπως το Active Drive Assist που προσφέρει δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο και το Active Park Assist 2.0 για αυτόματο παρκάρισμα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο νέος κινητήρας PowerBoost, ένας υβριδικός twin-turbo V6 3,5 λίτρων που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, ηλεκτροκινητήρα 35 kW και μπαταρία ιόντων λιθίου 1,5 kW. Σύμφωνα με την Ford, το νέο F-150 έχει  δυνατότητα ρυμούλκησης 5443 kg, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 1.127 km ανάμεσα σε κάθε γέμισμα

Ford F-150

Μια σημαντική προσθήκη στο νέο F-150 είναι η γεννήτρια Pro Power Onboard που παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για χρήση ηλεκτρικών συσκευών (πολύ χρήσιμο για τους επαγγελματίες) οι οποίες συνδέονται σε πρίζες στο πίσω μέρος της καρότσας, σε συνδυασμό με την πίσω πόρτα Tailgate Work Surface. Ανάλογα με την έκδοση η παροχή είναι 2 kW, 2,4 kW ή ακόμα και 7,2 kW, μέσα από δύο με πέντε πρίζες 120 Volt / 240 Volt. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου, το Pro Power Onboard μπορεί να παρέχει ενέργεια αρκετή για 28 ψυγεία κανονικού μεγέθους!

Το νέο F-150 παράγεται στα εργοστάσια της Ford στο Dearborn, Michigan και στο Kansas City Assembly Plant, Misouri. Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει στην αγορά των ΗΠΑ από το φθινόπωρο του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube