Επίσημο: Νέο FIAT Panda Waze με δίχρωμη καροσερί

Επίσημο: Νέο FIAT Panda Waze με δίχρωμη καροσερί

Η FIAT δίνει νέα και πιο διευρωπαϊκή πνοή στο Panda Waze, ανανεώνοντας το «πιο κοινωνικοποιημένο μίνι», με δίχρωμη καροσερί, πλήρη στάνταρ εξοπλισμό και επιπλέον το μοτέρ 0.9 TwinAir των 85 PS.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις που μπορούμε να βρούμε στην γκάμα του Panda είναι, χωρίς αμφιβολία, η ειδική έκδοση Waze. Ωστόσο, η εμπορική επιτυχία αυτής της έκδοσης έδωσε την ώθηση στο Torino να πάρει το μοντέλο αμπάριζα με μια καλή αναθεώρηση.

Το νέο FIAT Panda Waze λοιπόν είναι ήδη πραγματικότητα και σύντομα θα το δούμε στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες. Μία από τις μεγάλες καινοτομίες που αναδεικνύει τη σπέσιαλ έκδοση Waze είναι το αμάξωμα δύο χρωματικών τόνων. Έτσι θα μπορείς να συνδυάσεις τη μαύρη οροφή με οποιοδήποτε από παρακάτω χρώματα: λευκό Gelato White, γαλάζιο Giotto Blue, κίτρινο Sole Yellow, γκρι Moda Grey, κόκκινο Amore Red και γκρι Metallic Colosseo Grey.

FIAT Panda Waze

Στο επιλεγμένο συνδυασμό χρωμάτων πρέπει να προσθέσουμε διάφορες λεπτομέρειες σε γυαλιστερό μαύρο όπως το καβούκι των εξωτερικών καθρεφτών και τις χειρολαβές στις πόρτες. Και φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε της ζάντες των 15 ιντσών και το σήμα «Waze» στα εμπρός φτερά.

FIAT Panda Waze

Κι αν αναρωτιέστε τι γίνεται με το εσωτερικό, η μεγάλη καινοτομία Panda Waze περνά από την υφασμάτινη ταπετσαρία που ντύνει τα καθίσματα και συνδυάζει το μαύρο με τις λευκές και τις πράσινες ρίγες για να δημιουργήσει ένα πιο νεανικό και δυναμικό περιβάλλον. Λογικά, μεταξύ του βασικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει το νέο Panda Waze, έχουμε το σύστημα πολυμέσων Panda U-Connect, αλλά ολοκληρωμένο για να συνεργάζεται με το Waze και να έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες αυτής της εφαρμογής πλοήγησης.

FIAT Panda Waze

Στην περίπτωση που δεν θυμάστε τι κάνει, να σας πούμε ότι ο κάτοχος του Panda Waze μπορεί να μοιράζεται δεδομένα και πληροφορίες με άλλους κατόχους-οδηγούς αυτοκινήτων. Οι χρήστες Waze παγκοσμίως, συνεργάζονται καθημερινά αναφέροντας τις συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο -επιτρέποντας στην εφαρμογή πλοήγησης Waze να βρει τις καλύτερες διαδρομές.

Η εφαρμογή συστήνει την ταχύτερη διαδρομή βάσει δεδομένων που παρέχονται σε πραγματικό χρόνο από περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα. Η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της εφαρμογής Waze και του Panda U-connect, επιτρέπει στο σύστημα να παρέχει στον οδηγό και εξατομικευμένες πληροφορίες, όπως η πίεση των ελαστικών, το καύσιμο που απομένει στο ρεζερβουάρ και τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει, απευθείας κλήσεις προς την Εξυπηρέτηση Πελατών της FΙΑΤ ή βοήθεια για οδική βοήθεια κ.τ.λ.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η εφαρμογή Panda U-connect διαθέτει επίσης την υπηρεσία «Find myCar», για να βοηθήσει τους οδηγούς να θυμούνται πού σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους. Στην περίπτωση δε που ενεργοποιηθεί η λειτουργία «Υπενθύμιση αντικειμένων» υπενθυμίζει στον οδηγό να μην αφήνει πράγματα στο αυτοκίνητο κατά την έξοδο του.

Για όλα αυτά αρκεί να κουμπώσεις το smartphone στην ειδική υποδοχή του ταμπλό για να είσαι δικτυωμένος ανά πάσα στιγμή.

FIAT Panda Waze

Όσον αφορά το μηχανικό κομμάτι, κι εδώ υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά. Ένα από τα κύρια στο νέο Panda Waze είναι η ενσωμάτωση στην γκάμα του βενζινοκινητήρα 0.9 TwinAir των 85 PS που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και μεταδίδει την κίνηση εμπρός. Η FIAT επισημαίνει ότι το μοτέρ αυτό προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ απόδοσης και κατανάλωσης.

Ο κινητήρας TwinAir των 85 PS θα είναι επίσης διαθέσιμος σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τροχούς. Για τους αγοραστές που αναζητούν μια λιγότερο πικάντικη επιλογή υπάρχει ο βενζινοκινητήρας 1.2 με τα 69 άλογα σε συνδυασμό πάλι με χειροκίνητο σασμάν και εμπρός κίνηση.

FIAT Panda Waze

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube