Επίσημο: Νέο CUPRA Ateca [video]

Επίσημο: Νέο CUPRA Ateca [video]

Το νέο ισπανικό SUV επιδόσεων σηματοδοτεί τη γέννηση του νέου εμπορικού σήματος της SEAT.

Το νέο «αυτόνομο» brand με την ονομασία CUPRA και τα σπορ γονίδια, παρουσίασε το πρώτο του μοντέλο που βασίζεται στο Ateca.

Σύμφωνα με την CUPRA, το Ateca είναι το ιδανικό μοντέλο για το πρώτο εταιρικό λανσάρισμα, μιας και διαθέτει μοναδικότητα σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία και μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω των αγοραστών.

Σχεδιαστικά, το νέο CUPRA Ateca διαθέτει νέα μάσκα που φιλοξενεί και τον λογότυπο της ισπανικής φίρμας, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, εντονότερη αεροτομή οροφής και πίσω διαχύτη που αγκαλιάζεται από τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Επιπλέον, η χρωματική παλέτα του νέου μοντέλου αποτελείται από τις εξής έξι επιλογές: Energy Blue, Velvet Red, Brilliant Silver, Rodium Grey, Magic Black και Nevada White.

CUPRA Ateca 1

Νέας σχεδίασης είναι και οι τροχοί των 19” που ντύνονται με ελαστικά διάστασης 245/40 και γεμίζουν με ευκολία τους θόλους με τα βαμμένα προστατευτικά. Μέσα τους φωλιάζουν δισκόπλακες 340 mm εμπρός και 310 mm πίσω, που με το προαιρετικό Performance Pack να μπορούν να αναβαθμιστούν με μεγαλύτερα της Brembo και μαύρες δαγκάνες. Βελτιωμένη είναι και η ανάρτηση με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ , ενώ όπως είναι ευκόλως κατανοητό, χρησιμοποιεί και την διάταξη πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα, προαιρετικά τα μπάκετ, σε συνδυασμό δέρματος και alcantara, με το τελευταίο υλικό να ντύνει και τα πάνελ των θυρών. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός 8” και μπορεί να αλλάξει layout ανάλογα με την επιλογή του οδηγού στο Drive Profile. Ο συγκεκριμένος περιστροφικός διακόπτης που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα δαπέδου διαθέτει έξι προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, Individual, Snow, Off-Road και CUPRA), που επεμβαίνει ανάλογα στο γκάζι, το τιμόνι, το κιβώτιο, την ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

CUPRA Ateca Interior

Ο κινητήρας που εφοδιάζει το νέο CUPRA Ateca είναι ο 4κύλινδρο 2λιτρος TSI με απόδοση 300 ίππους (5.300 - 6.500 rpm) και 40,8 kgm ροπή (2.000 - 5.200 rpm). Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και η κίνηση μοιράζεται στους τέσσερις τροχούς μέσω της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης 4Drive. Σύμφωνα με την CUPRA, οι επιδόσεις που χαρίζει στο 1.540 kg SUV είναι αρκετά δυνατές και με την βοήθεια της λειτουργίας Launch Control πιάνει τα 100 km/h από στάση σε 5,2”. Η τελική ταχύτητα του νέου CUPRA Ateca αγγίζει τα 247 km/h και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής σύμφωνα με το WLTP είναι 8,5 – 8,9 lt/100 km (192 – 201 gr/km CO2).

Τέλος, η νέα ισπανική μάρκα επιδόσεων θα λανσαριστεί προς τα τέλη της χρονιάς και οι 7.000 πρώτοι πελάτες που θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί η νέα φυλή CUPRA (CUPRA Tribe) θα λάβουν ως δώρο ένα ανθρακονημάτινο CUPRA Box που περιέχει ένα ανθρακονημάτινο κάλυμμα για το κλειδί και ένα μπρασελέ από το ίδιο υλικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube