Επίσημο: Νέο Citroën C5 Aircross [video]

Επίσημο: Νέο Citroën C5 Aircross [video]

Η Citroën λανσάρει στην Έκθεση της Σαγκάης το νέο της SUV.

Το νέο Citroën C5 Aircross αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα, μία μέρα πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης της Σαγκάης, διαθέτοντας αρκετές πρωτιές για την γαλλική εταιρεία.

Το νέο γαλλικό SUV βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2 και οι διαστάσεις του είναι 4,50m x 1,84m x 1,67m, ενώ χάρη και στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,73m υπόσχεται μεγάλους χώρους για πέντε ενήλικους.

Η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει τον 3κύλινδρο 1.2 PureTech των 130 ίππων και τους BlueHDi των 1,6 και 2,0 λίτρων, και στην κορυφή θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά μια plug-in υβριδική έκδοση με συνδυαστική ισχύ 300 ίππων. Η PHEV έκδοση διαθέτει θερμικό μοτέρ 200 ίππων και δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα εμπρός και ένα πίσω, χαρίζοντας χαρακτηριστικά τετρακίνητου και ηλεκτρική αυτονομία 60 km.

Την στιγμή που δυνατότητα τετρακίνησης έχει μόνο η PHEV έκδοση, οι υπόλοιπες εκδόσεις θα είναι δικίνητες και θα διαθέτουν το Grip Control της γαλλικής εταιρείας με τα πέντε προγράμματα.

Το νέο SUV της Citroën διαθέτει ακόμα μια πρωτιά για την εταιρεία που αφορά την ανάρτηση. Ονομάζεται «Progressive Hydraulic Cushions» και υπόσχεται καλύτερη λειτουργία των αμορτισέρ, με την Citroën να το παρουσιάζει ως μαγικό χαλί.

Τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι τρία, αλλά ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα χαρακτηριστικά τους. Ο εξοπλισμός του νέου SUV θα διαθέτει μεταξύ άλλων πανοραμική οροφή, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και σύστημα κλιματισμού με φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Στην κεντρική κονσόλα του νέου μοντέλου δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη αφής των 8” που απεικονίζει μέχρι και την ποιότητα του αέρα της καμπίνας, με τον οδηγό να ενημερώνεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3”.

Η εμπορική καριέρα του νέου Citroën C5 Aircross θα ξεκινήσει στην Κίνα τον Οκτώβριο και στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2018.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube