Επίσημο: Νέες Porsche 718 Cayman T και Boxster T [videos]

Η Porsche αποκάλυψε τις 718 Cayman T και Boxster T, με την τιμή τους ανάλογα με την αγορά να ανεβαίνει κατά 5-10% σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο.

Όπως συνέβη και με την 911 Carrera T, η παραλλαγή «Touring» αντιπροσωπεύει τόσο την Cayman όσο και την Boxster στην πιο σκληροπυρηνική μορφή τους: Απογυμνωμένες από κάθε περιττό βάρος και εξοπλισμένες στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο σασμάν -αν και οι αγοραστές μπορούν ακόμα να επιλέξουν την αυτόματη μετάδοση «PDK», αν τις προτιμούν έτσι.

Η δίαιτα περιλαμβάνει την αφαίρεση του ογκώδους συστήματος ψυχαγωγίας των στάνταρ μοντέλων και την αντικατάσταση των στάνταρ λαβών για το κλείσιμο της πόρτας με πλαστικούς ιμάντες. Οι αλλαγές σημαίνουν ότι, παρά την προσθήκη φίλτρου σωματιδίων για τα καυσαέρια, η χειροκίνητη 718 Cayman T δείχνει στη ζυγαριά 1.350 kg -1.380 kg με PDK.

boxster

Και τα δύο μοντέλα T θα χρησιμοποιούν το μικρότερο από τους δύο κινητήρες στην γκάμα των Boxster και Cayman: Τον 4κύλινδρο δίλιτρο που αποδίδει 300 άλογα στις 6.500 rpm (ανεβαίνοντας μέχρι τις 7.500 rpm) και 387 kgm στις 2.150. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 275 km/h, με τα χειροκίνητα αυτοκίνητα να γράφουν στο σπριντ των 0-100 km/h 5,1” και αυτά με το PDK να περνούν το ίδιο σημείο δύο δέκατα νωρίτερα.

Το πακέτο Sport Chrono Pack της Porsche, το οποίο μέχρι πρότινος διατίθετο μόνο στις 2,5λιτρες 718S είναι στάνταρ στις T. Διαθέτει δε τρεις εναλλακτικές ρυθμίσεις: Normal, Sport και Sport Plus, με τους τελευταίες δύο να προσφέρουν σημαντικά πιο επιθετική χαρτογράφηση της «πεταλούδας» στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα.

Τα χειροκίνητα αυτοκίνητα απέκτησαν επιπλέον έλεγχο αντιστοίχισης στροφών για αυτοματοποιημένο «μύτη-τακούνι» στα κατεβάσματα, ενώ το PDK ενσωματώνει launch control. Έτσι, στη λειτουργία «Sport Plus», ο χρόνος για τα 0-100 km/h μειώνεται στα 4,7”. 

cayman

Μεταξύ άλλων, στα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού περιλαμβάνεται σύστημα torque vectoring με μηχανικό πίσω διαφορικό, σπορ εξατμίσεις με μαύρη χρωμιωμένη διακόσμηση, σπορ ανάρτηση χαμηλωμένη κατά δύο πόντους, ενεργή στήριξη (βάσεις) σασμάν και αλουμινένιες ζάντες 20 ιντσών φινιρισμένες σε γκρι χρώμα.

Οι κοσμητικές αλλαγές, τόσο για την Boxster όσο και για την Cayman T, περιλαμβάνουν γκρι καπάκι στους  πλευρικούς καθρέφτες και ειδική σήμανση. Στην καμπίνα υπάρχει νέο σπορ τιμόνι, εξατομικευμένα καντράν και σπορ καθίσματα κεντημένα με το διακριτικό «718», ενώ πλακίδια με τη σήμανση  «Cayman T» ή «Boxster T» υπάρχουν στα μαρσπιέ και στο ταμπλό.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν να επανατοποθετηθεί το infotainment εάν το επιθυμούν, διαφορετικά τη θέση του καταλαμβάνει ένας αποθηκευτικός χώρος. Οι νέες Porsche 718 Cayman T και 718 Boxster T διατίθενται προς πώληση άμεσα, οπότε αναμένουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία να μάθουμε και την τιμή τους.