Επίσημο: Νέα υβριδική Bentley Flying Spur

Επίσημο: Νέα υβριδική Bentley Flying Spur

Με ισχύ 544 ίππων, ηλεκτρική αυτονομία 40 km και τελική ταχύτητα 285 km/h. 

Η Bentley παρουσίασε το δεύτερο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της, μπαίνοντας για τα καλά στην εποχή της... πρίζας. 

Η νέα Flying Spur Hybrid έρχεται μετά την Bentayga Hybrid που για πρώτη φορά γνωρίσαμε το 2019. Έτσι, μετά τις εκδόσεις με τον V8 και τον W12 κινητήρα,η Flying Spur αποκτά τώρα και μια ακόμη έκδοση που παίρνει κίνηση από έναν συμβατικό εξακύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα 2,9 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία υψηλής τάσης 14,1 kWh.

Ο V6 αποδίδει 416 ίππους και ροπή 550 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας που εδράζεται ανάμεσα στον V6 και το κιβώτιο δίνει στην Flying Spur 136 ίππους και 400 Nm ροπής. Συνδυαστικά η υβριδική διάταξη αποδίδει 544 ίππους και 750 Nm ροπής, με τα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 4,3" και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 285 km/h. 

βεν

H Βentley υπόσχεται μια συνολική αυτονομία της τάξης των 700 km, ωστόσο αν επιλέξεις μόνο την ηλεκτρική λειτουργία (EV Mode) δεν θα μπορέσεις να πας σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 km. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια σχετικά μικρή ηλεκτρική αυτονομία. 

Ο οδηγός της Bentley Flying Spur Hybrid έχει στη διάθεσή του την Hybrid επιλογή όπου χρησιμοποιεί πλήρως και τους δύο κινητήρες και την επιλογή Hold κατά την οποία η ηλεκτρική ενέργεια παραμένει αποθηκευμένη στην μπαταρία και το αυτοκίνητο κινείται μόνον με τον θερμικό κινητήρα. 

Οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021 με την τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης να είναι κατά τι χαμηλότερη από την τιμή της έκδοσης με τον V8 κινητήρα και να ξεκινά από τις 145.000 στερλίνες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube