Επίσημο: Nέα McLaren Solus GT [video]

Επίσημο: Nέα McLaren Solus GT [video]

H McLaren παρουσίασε το μοναδικό Solus GT αποκλειστικά για την πίστα. Είναι εμπνευσμένo από τo McLaren Ultimate Vision GT concept που γυρνάει στις ψηφιακές πίστες του Gran Turismo και εξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό V10 που στροφάρει πάνω από τις 10.000

O Βρετανός κατασκευαστής παρουσίασε στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια, τη σκληροπυρηνική McLaren Solus GT, που έχει τις ρίζες της στον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo. Συγκεκριμένα, το μονοθέσιο αποκλειστικά για την πίστα, είναι εμπνευσμένο από το McLaren Ultimate Vision GT concept που παρουσιάστηκε το 2017 και έκτοτε γυρνάει στις πίστες του κορυφαίου racing game.

Η McLaren κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει τη σχεδίαση του concept με τα έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα. Ο οδηγός κάθεται στο κέντρο, οι τροχοί καλύπτονται από αεροδυναμικά βοηθήματα, στο εμπρός μέρος το splitter πρωταγωνιστεί, ενώ πίσω τραβάνε τα βλέμματα η μεγάλη αεροτομή και ο διαχύτης.

Μόλις 25 κομμάτια θα κατασκευαστούν συνολικά και όλα ήδη έχουν βρει αγοραστές, με την τιμή τους να φτάνει περίπου τα 3,5 εκατ. δολάρια. 

​​McLaren Solus GT

Όσο για το μοτέρ του, πρόκειται για κάτι πραγματικά μοναδικό. Για το Solus GT, η Mclaren δε στράφηκε στη λύση των twin-turbo που χρησιμοποιεί στα μοντέλα παραγωγής της. Έτσι, πίσω από τον οδηγό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 5.2 lt V10. Στροφάρει πάνω από τις 10.000 rpm, μένει μακριά από κάθε είδους υβριδικής υποβοήθησης και αποδίδει 828 PS και 648 Νm ροπής. Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου τοποθετημένου πίσω από τον κινητήρα.

Ζυγίζει μόλις 1.000 kg τη στιγμή που μπορεί να παράξει κάθετη δύναμη άνω των 1.200 kg. H Mclaren στοχεύει σε χρόνο για το 0-100 km/h σε λιγότερα από 2,5" και υπόσχεται ότι η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 322 km/h.

Παράλληλα, το Solus GT πατάει στην πίστα με μονομπούλονες ζάντες 18" που φιλοξενούν αλουμινένιες 6πίστονες δαγκάνες και δίσκους από ανθρακόνημα.

​​McLaren Solus GT

Σε δηλώσεις του για το Solus GT, o CEO του κατασκευαστή, Michael Leiters, ανέφερε ότι «το μοντέλο έρχεται κατευθείαν από το χώρο του gaming και αποδεικνύει τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν δεν περιοριζόμαστε από κανονισμούς».

Τέλος, από την πλευρά του, o Bruno Senna που βοήθησε στην εξέλιξη του μονοθεσίου, μιλώντας στο Bloomberg τόνισε ότι το Solus GT είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε ένα καθαρόαιμο μονοθέσιο αγωνιστικό, είναι αρκετά φιλικό στην οδήγηση αλλά οι αγοραστές του που θα έχουν την τύχη να το οδηγήσουν θα χρειαστούν σίγουρα λίγη προπόνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube