Επίσημο: Audi A1 citycarver

Επίσημο: Audi A1 citycarver

Η crossover έκδοση του Α1 με περιπετειώδη εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Η Audi παρουσίασε το A1 citycarver, μια crossover έκδοση του A1 Sportback με περιπετειώδη εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το μοντέλο μπορεί να κινηθεί με άνεση στην πόλη, τους επαρχιακούς δρόμους, τον αυτοκινητόδρομο ή ακόμα και σε ελαφριές εκτός δρόμου διαδρομές.

Audi A1 citycarver

Χάρη στους μεγαλύτερους τροχούς (από 16" έως και 18") και την ανάρτηση που έχει ψηλώσει κατά 35 mm, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί περίπου 4 εκατοστά σε σύγκριση με το A1 Sportback, προσφέροντας ευκολότερη είσοδο στο όχημα, καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Αισθητικά, ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας φιλοξενεί διαφορετική γρίλια Singleframe σε μαύρη ματ απόχρωση που θυμίζει τα μοντέλα Q, δύο εσοχές κάτω από το καπό (αντί για τρεις), ξεχωριστές εισαγωγές αέρα και προστατευτική ποδιά σε απόχρωση από ανοξείδωτο ατσάλι.

Audi A1 citycarver

Στο προφίλ βρίσκουμε πλαστικά τόξα στους θόλους των τροχών και νέα μαρσπιέ, ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο πίσω μέρος με μεγαλύτερη αεροτομή και ποδιά στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα full-LED φώτα εμπρός και τα κυλιόμενα φλας πίσω.

Η χρωματική παλέτα του Α1 citycarver περιλαμβάνει 9 αποχρώσεις με οροφή σε Mythos black ή Manhattan gray.

Audi A1 citycarver

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη από το A1, με χρωματικές πινελιές (mint, copper, orange ή silver-gray) στους αεραγωγούς, τις χειρολαβές και το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Τα πακέτα εξοπλισμού είναι τρία: advanced, design selection και S line. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ανήκει στο βασικό εξοπλισμό ενώ η οθόνη αφής 10,1" ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI. Προαιρετικά διατίθεται premium ηχοσύστημα Bang & Olufsen 3D με 560 watts.

Πανομοιότυπος με το A1 Sportback είναι και ο χώρος αποσκευών 335 λίτρων. Όσο για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού αυτά περιλαμβάνουν ενεργό cruise control, park assist, Audi pre sense front και lane departure warning. 

Το προαιρετικό πακέτο Dynamic περιλαμβάνει κόκκινες δαγκάνες φρένων, ζάντες 18", ενισχυτή του ήχου της εξάτμισης, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και σπορ λειτουργία στο σύστημα Audi drive select.

Audi A1 citycarver

Η ειδική έκδοση "edition one" θα συνδυάζει εξωτερική απόχρωση arrow gray ή pulse orange με ζάντες 18", φιμέ κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα, αντίθετο χρώμα σε οροφή και καθρέπτες, ειδικά αυτοκόλλητα, μαύρες λεπτομέρειες σε γρίλια και εισαγωγές αέρα και εσωτερικό S line με πορτοκαλί ή ασημί επενδύσεις.

Η Audi δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τη γκάμα των κινητήρων του μικρού crossover η οποία προφανώς θα προέρχεται από το A1 Sportback με τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης.

Οι παραγγελίες του Audi A1 citycarver θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο με τα πρώτα μοντέλα να φτάσουν στις αντιπροσωπείες μέσα στο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube