Επίσημο: Ανανεωμένο Škoda Kodiaq [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Škoda Kodiaq [video]

Αισθητικό και τεχνολογικό φρεσκάρισμα για το Škoda Kodiaq που μετρά πάνω από 600.000 πωλήσεις.

Η Škoda παρουσίασε σήμερα την πολυαναμενόμενη ανανεωμένη εκδοχή του Kodiaq η οποία αποκτά φρεσκαρισμένη σχεδίαση, περισσότερη τεχνολογία και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων για να συνεχίσει την εμπορική της πορεία. Από το 2016 που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι σήμερα, το Škoda Kodiaq έχει πουλήσει πάνω από 600.000 μονάδες, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό μοντέλο είναι για την τσέχικη φίρμα.

Το ανανεωμένο Škoda Kodiaq είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, όμως μια σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές το καθιστούν πιο μοντέρνο από τον προκατοχό του. Να θυμίσουμε πως το μήκους 4,7m όχημα ανήκει στην κατηγορία D-SUV ως η ναυαρχίδα των SUV της Škoda πάνω από τα Kamiq και Karoq.

Skoda Kodiaq RS

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στη μάσκα με νέα λεπτότερα φώτα LED (διαθέσιμα φώτα full-LED), φαρδύτερη γρίλια και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με ενιαία εισαγωγή αέρα. Πίσω έχουμε νέα φώτα LED με τρισδιάστατο σχεδιασμό, νεα αεροτομή gloss black με προεκτάσεις στα πλάγια και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με νέους ανακλαστήρες και διακοσμητικό διαχύτη. Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα αεροδυναμικά σχέδια τροχών με διάμετρο από 18" έως και 20".

Τα επίπεδα εξοπλισμού Active, Ambition, Style έχουν ποδιές σε απόχρωση αλουμινίου, το Scout έχει πιο περιπετειώδες look, το L&K δίνει έμφαση στην πολυτέλεια, το Sportline στο δυναμισμό ενώ η κορυφαία έκδοση επιδόσεων RS ξεχωρίζει από ακόμα πιο επιθετικό bodykit (μαύρες λεπτομέρειες, διαφορετικός προφυλακτήρας εμπρός με διαχωριστικά στις εισαγωγές αέρα, σπλίτερ στο χρώμα του αμαξώματος, τροχοί Aero 20", μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης, ανακλαστήρας στην πίσω πόρτα).

Skoda

Στο εσωτερικό βρίσκουμε προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" (με επιπλέον γραφικά στις εδκόσεις Sportline και RS), κεντρική οθόνη αφής έως 9,2" με αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, νέο τιμόνι με δύο ακτίνες και ενσωματωμένα πλήκτρα (σπορ τιμόνι με τρεις ακτίνες και paddles αλλαγής σχέσεων στα Sportline και RS), εσωτερικό φωτισμό LED, νέες ραφές και διακοσμητικές λεπτομέρειες, προαιρετικά εργονομικά κλιματιζόμενα καθίσματα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, μασάζ και επένδυση perforater leather, προαιρετικά καθίσματα Eco Seats με vegan ανακυκλώσιμες επενδύσεις και προαιρετικό βελτιωμένο ηχοσύστημα Canton με 10 ηχεία και subwoofer.

Η ευρύχωρη καμπίνα του Kodiaq είναι πενταθέσια ή προαιρετικά επταθέσια. Με την αναδίπλωση των καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών φτάνει μέχρι τα 2.065 lt. Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης εμπλουτίζεται με το Crew Protect Assist ενώ οι νέοι αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος συμβάλλουν στην αποφυγή οπίσθιων συγκρούσεων.

Skoda Kodiaq

Η ανανεωμένη γκάμα περιλαμβάνει τους βενζινοκινητήρες 1.5 TSI (150 PS) και 2.0 TSI (190 PS / 245 PS) και τους πετρελαιοκινητήρες 2.0 TDI (150 PS / 200 PS). Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το κορυφαίο Kodiaq RS φορά πλέον βενζινοκινητήρα 2.0 TSI με 245 PS με αυξημένη απόδοση κατά 5 PS και 60kg χαμηλότερο βάρος σε σύγκριση με τον προηγούμενο Bi-Turbo diesel.

Η μετάδοση γίνεται από χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στη βασική έκδοση, με στάνταρ αυτόματο DSG 7 σχέσεων σε όλες τις υπόλοιπες. Οι βασικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου με 150 PS συνδυάζονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ οι ισχυρότερες έχουν στάνταρ τετρακίνηση.

Skoda Kodiaq

Το ανανεωμένο Škoda Kodiaq θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2021. Όπως και ο προκάτοχός του, το νέο D-SUV θα παράγεται στα εργοστάσια της Škoda σε τσεχία (Kvasiny), Κίνα, Ινδία και Ρωσία.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube