Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Grandland

Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Grandland

Το C-SUV της Opel επιστρέφει με νέο πρόσωπο και περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό.

Η Opel παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Grandland που μετά από 4 χρόνια στην αγορά δέχεται ένα εκτενές αισθητικό φρεσκάρισμα και τεχνολογικές αναβαθμίσεις ώστε να συνεχίσει την εμπορική του πορεία στην ανταγωνιστική κατηγορία των C-SUV.

Όπως έγινε με τα Mokka και Crossland, έτσι και το Grandland δεν έχει πλέον το "X" στο όνομά του. Ακόμα ένα κοινό στοιχείο μεταξύ των τριών είναι το Opel Vizor που σταδιακά επεκτείνεται σε ολόκληρη τη γκάμα της εταιρείας. 

Στην ανασχεδιασμένη μάσκα βρίσκουμε τα νέα φώτα τεχνολογίας Adaptive IntelliLux LED Pixel (168 στοιχεία LED) που ενώνονται με την καλυμμένη και πιο στενή γρίλια μέσω ενός χρωμιωμένου πλαισίου σχηματίζοντας το Opel Vizor. Έχουμε επίσης νέο καπό και νέο προφυλακτήρα με διπλή εισαγωγή αέρα, ποδιά σε απόχρωση αλουμινίου και κάθετες πλευρικές εσοχές παρόμοιες με του ανανεωμένου Crossland.

Opel Grandland

Στο προφίλ και στην ουρά η εικόνα είναι γνώριμη, καθώς οι αλλαγές περιορίζονται στα πλαστικά προστατευτικά που πλέον είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και στη νέα επιγραφή Grandland κάτω από το ανανεωμένο σήμα της Opel.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου το Grandland απέκτησε κάτι που έλειπε από την προηγούμενη εκδοχή του ένα πλήρως ψηφιακό cockpit Opel Pure Panel. Αυτό αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων 12" και κεντρική οθόνη αφής 10" η οποία ενσωματώνει το αναβαθμισμένο infotainment με δορυφορική πλοήγηση και υποστήριξη συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto. Εκτός από το ανασχεδιασμένο ταμπλό με διαφορετικούς αεραγωγούς νέα είναι τα εργονομικά καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό που προαιρετικά είναι δερμάτινα και κλιματιζόμενα.

Opel Grandland

Η τεχνολογική αναβάθμιση όμως δεν σταματά εδώ καθώς έχουμε νέα συστήματα υποβοήθησης που αναβαθμίζουν την ασφάλεια. Αυτά περιλαμβάνουν το Night Vision που μέσω κάμερας υπερύθρων αναγνωρίζει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων προειδοποιώντας εγκαίρως τον οδηγό καθώς, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Highway Integration Assist με λειτουργία Stop & Go που μέσω αισθητήρων ραντάρ και κάμερας διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και κρατά το Grandland στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας, νέα κάμερα 360 μοιρών, σύστημα automatic parking assistant για εύκολο παρκάρισμα και Blind Spot Warning για έλεγχο των τυφλών σημείων.

Όλες οι εκδόσεις του Opel Grandland έχουν στάνταρ τα συστήματα υποβοήθησης Front Collision Warning με αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, Pedestrian Detection, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition, Drowsiness Detection και Cruise Control.

Opel Grandland

Το Opel Grandland μοιράζεται την πλατφόρμα και τα μηχανικά του μέρη με τα αδελφά μοντέλα Citroen C5 Aircross, Peugeot 3008 και DS 7 Crossback του PSA Group που πλέον ανήκει στον όμιλο Stellantis.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης (1.2 lt), πετρελαίου (1.5 lt) και plug-in hybrid (1.6 lt σε συνδυασμό με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες). Η εταιρεία δεν αποκάλυψε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά όμως αν κρίνουμε από το σημερινό μοντέλο η ισχύς θα κυμαίνεται από τους 130 PS της βασικής έκδοσης με βενζίνη, έως τους 300 PS της κορυφαίας plug-in hybrid που είναι και η μοναδική τετρακίνητη επιλογή της γκάμας. Από πλευράς κιβωτίων θα έχουμε το χειροκίνητο 6 σχέσεων και το αυτόματο EAT8.

Η Opel θα ανακοινώσει τις τιμές του ανανεωμένου Grandland σε μερικές εβδομάδες οπότε θα αρχίσει να δέχεται και παραγγελίες. Η παραγωγή του C-SUV θα γίνεται στο εργοστάσιο Eisenach στη Γερμανία, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube