Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Micra

Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Micra

Το Nissan Micra αποκτά νέα γκάμα εκδόσεων εξοπλισμού και κινητήρα.

Η Nissan παρουσίασε την ελαφρώς ανανεωμένη γκάμα του Micra για το 2021, με περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού και νέο κινητήρα.

Η σημερινή γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 και έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 230.000 μονάδες σε 34 χώρες της Ευρώπης. Να θυμίσουμε πως το 2019 η Nissan αναθεώρησε τη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων εξοπλισμού του Micra οπότε αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά ανανέωση που δέχεται το μοντέλο.

Nissan Micra

Ξεκινάμε με τη μεγαλύτερη αλλαγή που αφορά τους κινητήρες. Το Nissan Micra διατίθεται πλέον αποκλειστικά με τον βελτιωμένο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 IG-T. Το μοτέρ αποδίδει πλέον 92 PS (-8 PS σε σχέση με πριν) ενώ χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών της Nissan παρουσιάζει βελτιωμένη καμπύλη ροπής, και χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων που ικανοποιούν τις προδιαγραφές Euro 6d.

Αυτό σημαίνει πως το Micra δεν θα διατίθεται πλέον με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCi (90 PS), τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.0 (71 PS) και τον ισχυρότερο 1.0 DIG-T (117 PS) που καταργούνται.

Nissan Micra

Αναθεωρημένη είναι και η γκάμα των εκδόσεων εξοπλισμού που αποτελείται από τις Visia, Acenta, Tekna, N-Design (νέα έκδοση) και N-Sport. 

Οι εκδόσεις Tekna και N-Design ξεχωρίζουν από το νέο σχέδιο τροχών 16" Genki με διχρωμία. Επιπλέον, η N-Design προσφέρει την επιλογή ανάμεσα στις αποχρώσεις Gloss Black και Chrome για τις λεπτομέρειες σε εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μαρσπιέ και καθρέφτες.

Η κορυφαία N-Sport έχει τροχούς 17" Perso σε μαύρη απόχρωση, full LED τεχνολογία σε φώτα και προβολείς ομίχλης, και λεπτομέρειες σε Gloss Black.

Nissan Micra

Στο εσωτερικό βρίσκουμε την κεντρική οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας NissanConnect, υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, φωνητικές εντολές, Around View Monitor και δορυφορική πλοήγηση TomTom (προαιρετικά σε όλες τις εκδόσεις από την Acenta και πάνω).

Η έκδοση Tekna έχει ηχοσύστημα Bose Personal για τους λάτρεις της μουσικής. Η N-Design έχει υφασμάτινες επενδύσεις για τα καθίσματα σε μαύρο-γκρι ή και Energy Orange, με look δέρματος σε ταμπλό, πόρτες και κεντρική κονσόλα. Τέλος, η N-Sport έχει επενδύσεις από Alcantara στα καθίσματα και το ταμπλό καθώς και εργονομικά καθίσματα με καλύτερη πλευρική στήριξη.

Nissan Micra

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, ο εξοπλισμός του Micra από την έκδοση Visia και πάνω περιλαμβάνει Hill Start Assistance, Intelligent Ride Control και Intelligent Trace Control. Παράλληλα, με το Safety Pack (στάνταρ στις πλουσιότερες εκδόσεις) προστίθενται τα High Beam Assist, Intelligent Lane Intervention, Traffic Sign Recognition και Intelligent Forward Emergency Braking με Pedestrian Recognition.

Το ανανεωμένο Nissan Micra θα παράγεται σε εργοστάσιο της Renault και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη μέσα στο μήνα που διανύουμε.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube