Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Santa Fe [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Santa Fe [video]

Αισθητικό φρεσκάρισμα μέσα-έξω και σημαντικές αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη για το Hyundai Santa Fe.

Μόλις δύο χρόνια μετά από την πρεμιέρα της τέταρτης γενιάς Santa Fe, η Hyundai παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της με φρεσκαρισμένη εμφάνιση και σημαντικές παρεμβάσεις στα μηχανικά μέρη.

Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα του Santa Fe, με τη γρίλια να έχει φαρδύνει και να ενσωματώνει πλέον το κάτω τμήμα από τα διπλά φώτα. Χαμηλότερα στον προφυλακτήρα βρίσκουμε μια κεντρική εισαγωγή αέρα πλαισιωμένη από πτερύγια με αλουμινένιο look που ενώνονται με την ποδιά, και δύο λεπτές πλευρικές εισαγωγές αέρα στα πρότυπα της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της Hyundai.

Hyundai Santa Fe

Πίσω, οι αλλαγές εντοπίζονται στο νό προφυλακτήρα με απλούστερη εμφάνιση και ποδιά σε απόχρωση απλουμινίου, αλλά και τα φώτα με πιο σύγχρονα γραφικά και πιο γωνιώδες σχήμα, τα οποία πλέον ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα LED. Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, τα πλευρικά μαρσπιε και τα φρύδια στους θόλους των τροχών μπορούν να είναι βαμμένα και στο χρώμα του αμαξώματος.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα σχέδια τροχών 20" και οι νέες εξωτερικές αποχρώσεις.

Hyundai Santa Fe

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ανασχεδιασμένο ταμπλό με νέα κεντρική κονσόλα η οποία πλέον έχει έντονη κλίση και διαφορετική διάταξη των φυσικών πληκτρων και του επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής έχει φτάσει πλέον στις 10,25" και ενσωματώνει το navigation, κάμερα οπισθοπορείας και το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Hyundai, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3".

Επιπλέον, στην κεντρική κονσόλα θα βρούμε και το νέο επιλογέα Terrain Mode selector που επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης ανάλογα με τις συνθήκες ανάμεσα στα: sand, snow and mud, eco, sport, comfort και smart. Τέλος, έχουμε νέους συνδυασμούς αποχρώσεων για τις επενδύσεις από μαλακά υλικά οι οποίες αφήνουν μια premium αίσθηση.

Η Hyundai δεν αναφέρει τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Santa Fe, όμως ανακοίνωσε πως θα έχει σημαντικές επεμβάσεις στην αρχιτεκτονική του όσον αφορά το κράτημα, την ηχομόνωση και την ασφάλεια. Η γκάμα των κινητήρων είναι άγνωστη προς το παρόν, αλλά είναι σίγουρο πως θα περιλαμβάνει υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης HTRAC® All-Wheel-Drive (AWD).

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου Santa Fe θα ξεκινήσει στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο. Όπως και ο προκάτοχός του, δεν θεωρούμε πολύ πιθανό το μοντέλο να έρθει στη χώρα μας.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube