Επίσημο: Ανανεωμένο FIAT Panda με νέα έκδοση Sport

Επίσημο: Ανανεωμένο FIAT Panda με νέα έκδοση Sport

Το FIAT Panda αποκτά πλουσιότερη γκάμα εκδόσεων και οθόνη 7" για το infotainment.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από το πρώτο Panda, η FIAT παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του A-Segment μοντέλου που αποκτά ευρύτερη γκάμα εκδόσεων (Panda, City Life, Sport, City Cross και Cross), μικρές αισθητικές επεμβάσεις και περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό για να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία.

Η σημερινή γενιά του Panda που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 και έκτοτε έχει δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις. Τα τελευταία 8 χρόνια παραμένει το best seller της ιταλικής αγοράς, ενώ είναι και το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της κατηγορίας A-Segment στην αγορά της Ευρώπης.

FIAT Panda Sport
FIAT Panda Sport

Ξεκινάμε από τη σημαντικότερη είδηση που είναι η προσθήκη της έκδοσης Panda Sport η οποία ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στις νέες τετράκτινες ζάντες 16" και τα εμβλήματα Sport στα εμπρός φτερά. Οι προφυλακτήρες προέρχονται από το Panda 4x4 όμως έχουν μαύρες ποδιές (αντί για απόχρωση αλουμινίου) κάτι που σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, τα μαρσπιέ, τα σκουρόχρωμα πίσω φώτα και την απουσία πλαστικών προστατευτικών στις πόρτες χαρίζουν στο μοντέλο πιο δυναμική εμφάνιση.

Την εικόνα συμπληρώνει η νέα εξωτερική απόχρωση Matt Gray που συνδυάζεται όμορφα με τις λεπτομέρειες σε μαύρο ή glossy black. Επιπλέον, το προαιρετικό πακέτο Pandemonium Pack (άμεση αναφορά στο FIAT Panda 100 HP που παρουσιάστηκε το 2006) προσθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένων και φιμέ παράθυρα.

FIAT Panda Sport
Το ταμπλό του FIAT Panda Sport

Στο εσωτερικό, πρωταγωνιστεί η νέα οθόνη αφής 7" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, η οποία ενσωματώνει infotainment με υποστήριξη DAB radio, Apple CarPlay και Android Auto που ουσιαστικά μεταφέρουν το smartphone σας μέσα σε αυτήν.

To Panda Sport έχει επιπλέον dark gray καθίσματα, eco-leather επενδύσεις στις πόρτες, τιμόνι techno-leather με κόκκινες ραφές (Pandemonium Pack) και ταμπλό σε απόχρωση από τιτάνιο.

Panda City Life
FIAT Panda City Life

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκδόσεις, εκτός της βασικής Panda έχουμε και την πιο πλούσια Panda City Life που ξεχωρίζει από διαφορετικούς προφυλακτήρες, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, μαύρες ράγες οροφής και δίχρωμες ζάντες Life 15".

Στο εσωτερικό του Panda City Life, βρίσκουμε δίχρωμες υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και ανθρακί ταμπλό. Προαιρετικά, το Panda διατίθεται και με το πακέτο D-Fence της Mopar για προστασία από τα βακτήρια και τους ιούς. Αυτό περιλαμβάνει ένα φίλτρο αέρα σον κλιματισμό που μπλοκάρει τα μικροσωματίδια μειώνοντας το σχηματισμό μούχλας και βακτηριδίων κατά 98%, μια συσκευή καθαρισμόυ αέρα στην καμπίνα και ένα υπεριώδες φως (UV) που αποστειρώνει όλες τις επιφάνειες αφής (τιμόνι, λεβιές ταχυτήτων, καθίσματα κτλ).

FIAT Panda Cross
FIAT Panda Cross

Για κάτι ακόμα πιο περιπετειώδες, υπάρχουν οι εκδόσεις City Cross και Cross που διαφοροποιούνται αισθητικά ενώ έχουν ακόμα πλουσιότερο εξοπλισμό.

Το πλήρες bodykit που γνωρίζαμε ήδη από το Panda Cross (2014) περιλαμβάνει off-road προφυλακτήρες και μαρσπιέ, πλαστικά προστατευτικά, ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης δίπλα από τα φανάρια, ποδιές σε στυλ αλουμινίου με κόκκινους γάτζους, χρωμιωμένες ράγες οροφής και επιγραφή Cross στο προφίλ. Όλα αυτά συνδυάζονται με τη νέα εξωτερική απόχρωση Blue Ceramic και τις νέες ζάντες 15" Cross Style

Ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, οθόνη αφής 7", επενδύσεις techno-leather σε καθίσματα και πόρτες με ασημί ραφές, δερμάτινο τιμόνι, αισθητήρες παρκαρίσματος, ταμπλό με επένδυση "woody" από ανακυκλώσιμα υλικά.

FIAT Panda Cross
Η νέα οθόνη αφής 7" υποστηρίζει συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto

Όλες οι εκδόσεις του ανανεωμένου FIAT Panda θα προσφέρονται με τον ήπια υβριδικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 FireFly απόδοσης 70 PS που συνεργάζεται με ηλεκτρομοτέρ BSG (Belt integrated Starter Generator) ισχύος 3,6 kW, μπαταρία ιόντων λιθίου 11 Ah και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Επιπλέον, το Panda θα διατίθεται με κινητήρα βενζίνης, μεθανίου και LPG ενώ θα συνεχίσει να προσφέρεται με κίνηση στους εμπρός (4x2) ή και στους τέσσερις (4x4) τροχούς.

Η εμπορική διάθεση του ανανεωμένου Panda θα ξεκινήσει στην Ιταλία από αύριο (22 Οκτωβρίου) με αρχική τιμή προσφοράς που ξεκινά από τα €8.200 με απόσυρση (Ιταλία).

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube