Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q7 [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q7 [video]

Το μεγάλο premium SUV της Audi αποκτά ανανεωμένη εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία.

Η Audi παρουσίασε το ανανεωμένο Q7 το οποίο μετά από 4 χρόνια στην αγορά φρεσκάρεται αισθητικά και μηχανολογικά.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, η ναυαρχίδα της Audi απέκτησε νέα μάσκα που περιλαμβάνει φαρδύτερη οχτάγωνη γρίλια Singleframe με εντονότερες ακμές, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (προαιρετικά με τεχνολογία HD Matrix LED) και προφυλακτήρα με διαφορετικές εισαγωγές αέρα.

Audi Q7 facelift

Στο πίσω μέρος μια λωρίδα από χρώμιο συνδέει τα νέα, πιο μακρόστενα φωτιστικά σώματα τα οποία έχουν μεγαλύτερη αισθητική συγγένεια με το Q5 και το e-tron quattro. Η πόρτα του χώρου αποσκευών απέκτησε πιο καθαρό σχεδιασμό και ο προφυλακτήρας εντονότερη ποδιά και μεγαλύτερη έμφαση στις τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.

Η ανανέωση έφερε μικρή αύξηση του μήκους στα 5.063 mm (+11mm) με πλάτος 1.970mm (+2mm) και ύψος 1.741mm. 

Audi Q7 interior

Σημαντικά διαφοροποιημένο είναι και το εσωτερικό του μεγάλου SUV, με ανασχεδιασμένο ταμπλό. Δύο νέες οθόνες αφής κυριαρχούν στην κεντρική κονσόλα με απτική και ακουστική ανάδραση οι οποίες φιλοξενούν το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI, ενώ παρών δηλώνει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων της Audi. Φυσικά από ένα όχημα της κατηγορίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν όλα τα τεχνολογικά καλούδια όπως συνδεσιμότητα LTE, Wi-Fi hotspot, φωνητικές εντολές μέσω του συστήματος Alexa της Amazon, ambient φωτισμός, τετραζωνικός κλιματισμός, ηχοσύστημα Bang & Olufsen 3D, και ιονιστής του αέρα.

Όπως και πριν, η ναυαρχίδα της Audi διατίθεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, με χώρο αποσκευών 865 λίτρων (πένταθέσια διάταξη) που φτάνει έως και τα 2.050 λίτρα (διθέσια διάταξη)

Audi Q7

Όλες οι επταθέσιες εκδόσεις του Q7 εξοπλίζονται με αερανάρτηση, ενώ οι εκδόσεις S line έχουν χαμηλωμένη κατά 15mm ενεργή αερανάρτηση με πιο σπορ ρύθμιση. Προαιρετικά διατίθεται σύστημα τετραδιεύθυνσης και ηλεκτρομηχανικό σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών που μειώνει τις κινήσεις του αμαξώματος σε κακοτράχαλους δρόμους και τις κλίσεις στις στροφές.

Το ανανεωμένο Q7 θα προσφερθεί αρχικά με δύο πετρελαιοκινητήρες, ενώ λίγο αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα ένας βενζινοκινητήρας και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο tiptronic 8 σχέσεων, σύστημα τετρακίνησης quattro και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V που μειώνει τη μέση κατανάλωση έως και 0,7 l/100km επιτρέποντας πορεία έως και 40" με σβησμένο τον κινητήρα.

Από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού υπάρχει το Adaptive cruise assist που συνδυάζει τα συστήματα adaptive speed assist, traffic jam assist και active lane assist αναλαμβάνοντας το βαρετό κομμάτι της οδήγησης, ενώ νέο είναι και το σύστημα emergency assist που σταματά το όχημα σε ασφαλές μέρος σε περίπτωση αδράνειας του οδηγού.

Η εμπορική διάθεση του ανανεωμένου Q7 θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube