Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q2

Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q2

Το Audi Q2 ανανεώνεται αισθητικά, αποκτώντας παράλληλα νέα στοιχεία εξοπλισμού και αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην αγορά, η Audi αποφάσισε να ανανεώσει το Q2 με μικρές επεμβάσεις που το φρεσκάρουν αισθητικά και του χαρίζουν αυξημένες δυνατότητες.

Εξωτερικά, το ανανεωμένο Audi Q2 ξεχωρίζει από το πολυγωνικό μοτίβο που εμφανίζεται πιο έντονο πλέον στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τη μεγαλύτερη εμπρός μάσκα και το νέο ψευδοδιαχύτη πίσω. Όπως πάντα, οι εκδόσεις advanced και S line διαφοροποιούνται αισθητικά. Υπάρχουν στάνταρ φώτα LED εμπρός και πίσω (και προαιρετικά Matrix LED για μπροστά), ενώ για το αμάξωμα διατίθενται πέντε νέα χρώματα. Οι νέοι προφυλακτήρες έχουν αυξήσει ελαφρώς το μήκος του Q2, από τα 4,19 στα 4,21 m, όμως το πλάτος παραμένει 1,79 και το ύψος 1,54 m.

Στην καμπίνα του Audi Q2 τη διαφορά κάνουν οι διαφορετικοί αεραγωγοί και ο νέος επιλογέας ταχυτήτων –τόσο για το χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και για το S tronic. Το εσωτερικό πακέτο S line μπορεί να επιλεγεί σε καθεμιά από τις τρεις εκδόσεις του Q2. Ο αγοραστής έχει να επιλέξει μεταξύ οκτώ χρωματικών συνδυασμών, ενώ η επένδυση Alcantara αντικαθίσταται από τη Dinamica (μικροΐνες). Όλα τα στοιχεία έξτρα εξοπλισμού έχουν ομαδοποιηθεί σε πακέτα, έτσι ώστε να καλύπτουν πιο σφαιρικά τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη –τακτική που πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλα τα μοντέλα της Audi στο μέλλον.

Στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας το ανανεωμένο Audi Q2 έχει να επιδείξει το ΜΜΙ navigation plus με οθόνη 8,3" και τον πίνακα οργάνων virtual cockpit 12,3". Ο έλεγχος του infotainment εξακολουθεί να πραγματοποιείται μέσω περιστροφικού χειριστηρίου ή φωνητικών εντολών, και όχι με την αφή. Στη λίστα με τα έξτρα υπάρχουν μεταξύ άλλων το Audi phone box, με ή χωρίς λειτουργία ασύρματης φόρτισης, καθώς και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium Sound System, με 14 ηχεία και ισχύ 705 W.

Audi Q2 rear

Audi Q2

Το εμπορικό λανσάρισμα του ανανεωμένου Audi Q2 θα γίνει με τον 1.5 TFSI των 150 PS και 250 Nm, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων CoD και χειροκίνητο 6άρι ή 7τάχυτο S tronic κιβώτιο, που πετυχαίνει κατανάλωση 5,1-5,4 lt/100 km και εκπομπές CO2 116-124 g/km (NEDC). Σύντομα θα προστεθούν στη γκάμα άλλοι τρεις κινητήρες TFSI και δύο TDI. Όλοι τους συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP, ενώ οι ντίζελ ενσωματώνουν τεχνολογία διπλής δόσης AdBlue για ελαχιστοποίηση των εκπομπών NOx.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi SQ2

Κάθε Audi Q2 διαθέτει στάνταρ progressive steering (κρεμαγιέρα μταβλητού λόγου), ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται σπορ ανάρτηση, χαμηλότερη κατά 10 mm, καθώς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Οι βασικές εκδόσεις φοράνε λάστιχα 205/60R16, ενώ ως επιλογή διατίθενται μέχρι 235/40R19. Στα στάνταρ συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνεται το αυτόματο φρενάρισμα Audi pre sense και η ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Περισσότερα προσφέρουν τα πακέτα Drive (με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης adaptive cruise assist), Safety και Park.

Το ανανεωμένο Audi Q2 αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους, με τις τιμές να ανακοινώνονται κοντά στην άφιξη του μοντέλου.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube