Επίσημο: Renault Clio Renaultsport R3T

Επίσημο: Renault Clio Renaultsport R3T

Η Renault παρουσίασε το νέο Clio Renaultsport R3T, με 1.600άρι μοτέρ και στόχο τους αγώνες ράλι και το μικρό λειτουργικό κόστος.

Σχεδιασμένο για αγώνες ράλι, το Clio Renaultsport R3T χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή του 4κύλινδρου 1.600άρη κινητήρα του Clio RenaultSport 200 EDC.

Οι προδιαγραφές του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά η Renault λέει ότι το μοτέρ ρυθμίστηκε εκ νέου, έτσι ώστε να αντεπεξέλθει στα αγωνιστικά καθήκοντά του. Η μόνη αποκάλυψη αφορά την αντικατάσταση του στάνταρ κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων με ένα αγωνιστικό σειριακό, επίσης 6άρι της Sadev, που προαιρετικά μπορεί να το χειρίζεσαι μέσω paddles στο τιμόνι.

Οι υπόλοιπες λιγοστές πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Renault αφορούν την προέλευση των ηλεκτρονικών από την Cosworth, τα φρένα από την PFC και τα αμορτισέρ από τη Sachs.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Renault Sport Technologies Motorsports, Arnaud Boulanger, «Με το Clio Renaultsport R3T, ο στόχος μας ήταν να δώσουμε το παρών με ένα υψηλών επιδόσεων, αξιόπιστο αυτοκίνητο που θα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε είδους επιφάνεια και θα έχει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος από το μοντέλο που αντικαθιστά». Και πρόσθεσε, «Οι αρχικές δοκιμές ήταν ενθαρρυντικές και μια μακρά περίοδος εξέλιξης έχει ήδη προγραμματιστεί για να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία της μετατροπής».

Αν όλα βαδίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, το νέο Clio Renaultsport R3T θα πάρει έγκριση για τη διάθεσή του στην αγορά το δεύτερο 6μηνο του 2014. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε ήδη τις δοκιμές του σήμερα, με ανεπίσημη συμμετοχή στο Rallye du Var, του Γαλλικού Πρωταθλήματος Ράλι.    

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube