Eπίσημο: Νέο W Motors Fenyr SuperSport

Eπίσημο: Νέο W Motors Fenyr SuperSport

Η W Motors παρουσίασε στο Dubai Motor Show 2015 το σούπερκαρ Fenyr Supersport.

Το νέο σούπερκαρ Fenyr SuperSport αποτελεί τη συνέχεια του Lykan HyperSport που είδαμε στο Furius 7.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 400 km/h, το πλαίσιό του είναι ανθρακονημάτινο και η αεροδυναμική μελέτη του είναι τέτοια έτσι ώστε να το καθιστά αντίστοιχα γρήγορο με μια Bugatti Veyron. Η W Motors ισχυρίζεται ότι πέρα από την εντυπωσιακή τελική ταχύτητα, αντίστοιχα εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα των επιταχύνσεων με το Fenyr SuperSport να περνά τα πρώτα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 2,7”.

Τα μηχανολογικά συστατικά που είναι υπεύθυνα για τις παραπάνω επιδόσεις συμπυκνώνονται στον 4λιτρο, 6κύλινδρο φλατ κινητήρα καταγωγής Porsche, εξελιγμένο από τον Ruf, που για την περίσταση αποδίδει «από 910 PS και 122 kgm». Προσώρας είναι ασαφές το τι σημαίνει «από…», αλλά όλα δείχνουν ότι το Fenyr Supersport διαθέτει παραπάνω από μία επιλογή ρυθμίσεων του μοτέρ, με την προαναφερθείσα να είναι η πιο «ήμερη».

Η παραγωγή του νέου Fenyr Supersport θα περιοριστεί στα 25 κομμάτια, με τη W Motors να μην κάνει καμία αναφορά σχετικά με την τιμή του. Ωστόσο, να αναφέρουμε ότι το προγενέστερο Lykan Hypersport κόστιζε €3,16 εκατ., αλλά ήταν πιο αργό και με μικρότερη ισχύ. Οπότε αναμένουμε την τιμή του να βρίσκεται αισθητά ψηλότερα από αυτή του προκατόχου του.

[Πηγή W Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube