Επίσημο: Νέο VW Golf 1.0 TSI BlueMotion

Επίσημο: Νέο VW Golf 1.0 TSI BlueMotion

H Volkswagen παρουσίασε επίσημα το νέο Golf TSI BlueMotion με το 1.000άρι μοτέρ.

Με την περιγραφή ως το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο Golf στην ιστορία, το μικρότερο Golf TSI BlueMotion διαθέτει 1.000άρη 3κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 115 PS και 20,4 kgm. Συνδυάζεται δε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή 7άρι ημιαυτόματο DSG.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, το μικρομεσαίο χάτσμπακ της Volkswagen επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,7" και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 204 km/h. Αλλά το πιο σημαντικό νούμερο από τις επιδόσεις του είναι τα 4,3 lt/100 km που καίει σε μικτό τυποποιημένο κύκλο και ότι εκπέμπει για τις ίδιες συνθήκες 99 g/km, νούμερο που το απαλλάσσει από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Πέρα όμως από τον οικολογικό κινητήρα το Golf TSI BlueMotion διαθέτει πίσω σπόιλερ βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, σπορ ανάρτηση, 15άρες ζάντες στιλ Lyon (πολυάκτινες). Επίσης και φυσικά διαθέτει σύστημα stop/start, κλιματισμό, Automatic Post-Collision Braking System και ηλεκτρονικό «μπλοκέ διαφορικό» XDS που επενεργεί στα φρένα.

Η τιμή του νέου Golf TSI BlueMotion ξεκινά στη Γερμανία από τις €20.450 και αναμένεται να κονταροχτυπηθεί στις αγορές με το επίσης 3κύλινδρο 1.000άρι νέο Opel Astra.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube