Επίσημο: Νέο Toyota Hilux 2016

Επίσημο: Νέο Toyota Hilux 2016

Το κόμπακτ pick-up της Toyota έρχεται ολοκαίνουργιο με ισχυρή εξέλιξη στο σχεδιασμό και καμπίνα που έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Ύστερα από πολλαπλές αποκαλύψεις χωρίς καμουφλάζ, η Toyota αποκάλυψε και επίσημα την όγδοη γενιά του Hilux.

Φιγουράροντας ως ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, το νέο Hilux 2016 είναι επτά πόντους πιο μακρύ και δύο πιο φαρδύ από το απερχόμενο μοντέλο και διαθέτει ελαφρά πιο χαμηλή οροφή και εμπρός φανάρια LED και ενσωματωμένα φώτα ημέρας της ίδιας τεχνολογίας. Το νέο Hilux υιοθετεί ένα πιο κομψό σχέδιο νε πιο βαθύ εμπρός προφυλακτήρα, έντονα φουσκωμένα φτερά καi πιο αδρές γραμμές. Ο πίσω προφυλακτήρας ανασχεδιάστηκε, ενώ η νέα πίσω πόρτα ενσωματώνει κάμερα οπισθοπορείας (στάνταρ). Ανάλογα δε με την έκδοση εξοπλισμού, το αυτοκίνητο πατά σε ζάντες των 16”, 17” ή 18 ιντσών.

Στην καμπίνα, το νέο Hilux 2016 υιοθετεί μια πιο επιβατική εικόνα που, σύμφωνα με την Toyota, φέρνει την πρακτικότητα και την άνεση που θα περίμενες να βρεις σε ένα SUV. Τα πιο αξιοπαρατήρητα στοιχεία στο σαλόνι είναι η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων αλά τάμπλετ, μαζί με τον επιλογέα του 4WD, τη δερμάτινη ταπετσαρία και μια οθόνη LCD που βρίσκεται μεταξύ του ταχύμετρου και του στροφόμετρου.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο Toyota Hilux 2016 θα είναι διαθέσιμο ανάλογα με την αγορά με ένα 2.4 τουρμποντίζελ με 162 PS και 40,8 kgm μαζί με ένα 2,8λιτρο τουρμποντίζελ με 180 PS και 45,9 kgm. Yπάρχουν ακόμη δύο ατμοσφαιρικοί κινητήρες. Ο ένας 2,7λιτρος με 166 PS και ο άλλος, μεγαλύτερος, 4λιτρος V6 με 282 PS. Ανάλογα δε με τον κινητήρα, η επιλογή του κιβωτίου είναι μεταξύ ενός 6τάχυτου χειροκίνητου σασμάν και ενός αυτόματου με τον ίδιο αριθμό σχέσεων. Θα χρειαστεί όμως ακόμη λίγος καιρός προτού αποκαλυφθούν οι εκδόσεις μοτέρ που προορίζονται για την Ευρώπη και αν θα αποδίδουν τις ονοματικές τιμές που αναφέραμε μόλις παραπάνω.

Η Toyota αναφέρει ότι η δυνατότητα ρυμούλκησης του νέου Hilux φτάνει τα 3.500 km και το μέγιστο φορτίο τα 1.240 kg.

Οι πωλήσεις του νέου Toyota Hilux 2016 θα ξεκινήσουν τους προσεχείς μήνες σε όλες τις αγορές, μεταξύ αυτών και στην ελληνική.

[Πηγή Toyota]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube