Επίσημο: Νέο Renault Mégane Sedan [video]

Επίσημο: Νέο Renault Mégane Sedan [video]

Αυτό είναι το τρίτο και νεότερο μέλος της οικογένειας των μικρομεσαίων της γαλλικής φίρμας.

Μετά την παρουσίαση της πεντάθυρης έκδοσης και της πρακτικότερης Tourer, σειρά είχε η Renault να μας δείξει και την 4θυρη sedan εκδοχή.

Σύμφωνα με την Renault, η νέα έκδοση αμαξώματος αποτελεί μέρος της ανανέωσης όλης της γκάμας της φίρμας. Το τριών όγκων αμάξωμα με το πορτμπαγκάζ των 508 λίτρων διαθέτει σωστές αναλογίες, με το εμπρός μέρος να είναι πανομοιότυπο με των υπόλοιπων σύγχρονων Mégane. Σε συνδυασμό μάλιστα με την πανοραμική οροφή που τοποθετεί η Renault και ενώνει οπτικά το εμπρός με το πίσω παρμπρίζ, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για μοντέλο της κατηγορίας.

Το νέο Mégane Sedan βασίζεται στη πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα CMF C/D και διαθέτει κοινά μηχανικά μέρη με την υπόλοιπη γκάμα. Η καμπίνα παρέμεινε ίδια και στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την έγχρωμη οθόνη αφής των 8,7”.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο εκδόσεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση είναι με τον ατμοσφαιρικό 1.6 SCe των 115 ίππων και ακολουθεί η τούρμπο έκδοση με τον 1.2 TCe των 130 ίππων. Η πετρελαιοκίνητη γκάμα διαθέτει τρεις εκδόσεις ισχύος με τον 1.5 dCi με 90, 110 ή 130 ίππους.

Το νέο Renault Mégane Sedan θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στην Προύσα της Τουρκίας και θα πωλείται σε 20 χώρες, πλην της δικής μας.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube