Επίσημο: Νέο Renault Κadjar [videos]

Επίσημο: Νέο Renault Κadjar [videos]

H Renault με το νέο Κadjar επιχειρεί τη δική της διείσδυση σε μια κατηγορία όπου το πρώτο βιολί είναι το «αδελφό» Nissan Qasqhai.

H Renault αποκάλυψε και επίσημα το νέο κόμπακτ crossover που θα πλαισιώσει το Captur σε μια προσπάθεια να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές στην ανθούσα αυτή κατηγορία.

Το Renault Κadjar θα αντικαταστήσει το Koleos στην γκάμα της γαλλικής εταιρείας και θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το νέο Nissan Qasqhai. Αντίπαλοί του στις αγορές θα είναι τα Ford Kuga, Honda CR-V, Hyundai ix35, Mazda CX-5 και Toyota RAV4.

Η επίσημη πρώτη του νέου Kajdar θα γίνει στις 3 Μαρτίου στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης, ενώ το νέο crossover της Renault θα διατεθεί τόσο στις αγορές της Ευρώπης όσο και σε πολλές της Αφρικής, της Μεσογείου γενικότερα. Από το προσεχές καλοκαίρι δε, το Kajdar θα φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στη μακρινή Κίνα.

Όσον αφορά το όνομα του νέου CUV της Renault, τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Το Kad λέγεται ότι προέρχεται από τη λέξη quad, που παραπέμπει σε τετρακίνητο όχημα. Και το jar θυμίζει τις γαλλικές λέξεις agile και jaillir, που περιγράφουν την ευελιξία και την ξαφνική εμφάνιση, αντίστοιχα. Συνολικά το όνομα Kadjar ακούγεται αρκετά εξωτικό, οπότε παραπέμπει στον περιπετειώδη χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει η Renault στο νέο μοντέλο της. Βέβαια με τη λέξη Kadjar αναφέρεται και μια δυναστεία σάχηδων της Περσίας, και μάλιστα τουρκμενικής καταγωγής, που βασίλεψαν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Κάτι που έχει μια συγγένεια ονοματοδοσίας με το Nissan Qashqai -νομαδική φυλή της Περσίας.

Η Renault λέει ότι «το Kadjar ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος των μοντέλων χάρη στο ρευστή, αθλητική σχεδίασή του», ενώ η καμπίνα είναι «σπορ και συνάμα ραφινάτη». Οι καταναλωτές που στοχεύει να προσελκύσει η γαλλική εταιρεία με το κόμπακτ SUV της είναι αυτοί που θα ήθελαν να αναβαθμίσουν το Mégane ή το Captur τους. Επιπλέον αξίζει να αναφέρουμε ότι το Kadjar θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Renault που θα κατασκευάζεται και στην Κίνα.

Το νέο Renault Kadjar μοιράζεται στοιχεία από το DNA του Captur σε μια αισθητική απόδοση που έλκει την καταγωγή της από το πρωτότυπο DeZir, με απαλές γραμμές, φώτα LED και πίσω μέρος από Clio. H ισχυρή προστασία της «κοιλιάς» του αυτοκινήτου και οι 19άρες ζάντες που προσθέτουν macho ουσία και «φαίνεσθαι», ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να τα ενσωματώσει έξτρα στο αυτοκίνητο.

Το Kadjar διαθέτει, όπως λένε οι Γάλλοι, «ένα έξυπνο και προσεχτικά κατασκευασμένο και φινιρισμένο εσωτερικό» που υλοποιείται με εντελώς νέες γραμμές σε σχέση με άλλα Renault. Η εταιρεία λέει επίσης ότι τα υλικά κατασκευής θα είναι από το πάνω ράφι, ενώ τη συνδεσιμότητά του θα διασφαλίζει το σύστημα πολυμέσων R-Link 2.

Το νέο crossover κατηγορίας C της Renault πατά πάνω στην πλατφόρμα CMF, την ίδια που υποστηρίζει και το νέο Nissan Qashqai, και όπως το τελευταίο θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την γκάμα των μοτέρ, αλλά όπως λέει η Renault θα εξοπλίζεται μέσα από μια σειρά «ιδιαίτερα αποδοτικών» κινητήρων. Η αποκάλυψη της γκάμας των μοτέρ θα γίνει κατά την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου στη Γενεύη, αλλά μπορούμε νε είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αυτή θα είναι η ίδια με την γκάμα του Qashqai: 1.2 DIG-T με 115 PS, 1.5 dCi με 110 PS και 1.6 dCi με 130 PS, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και ο 1.6 DIG-T με 190 PS, το ίδιο μοτέρ που φορά και το Nissan Juke.   

[Πηγή Renault]


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube