Επίσημο: Νέο, φουλ συνδεδεμένο, Toyota Crown [videos]

Επίσημο: Νέο, φουλ συνδεδεμένο, Toyota Crown [videos]

Το πρώτης γενιάς συνδεδεμένο μοντέλο της Toyota αποτελεί ένα μεγάλο νεωτερικό βήμα για την εταιρεία και εξακολουθεί να σπρώχνει την τεχνολογία στο όριο του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Η Τoyota προχώρησε στα λανσάρισμα του πλήρως ανασχεδιασμένου Crown στην Ιαπωνία, κηρύττοντας και την έναρξη των πωλήσεών του από το εθνικό δίκτυό της.

Από καταβολής του, από το 1955, το Crown απετέλεσε για τον Ιάπωνα κατασκευαστή σύμβολο νεωτερισμού. Με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης στην όγδοη γενιά του 1987 και με ABS στην ένατη το 1991, το Crown έκανε δημοφιλείς προηγμένες τεχνολογίες πολύ πριν ο ανταγωνισμός τις ενσωματώσει στην γκάμα του.

Υπό αυτό το πρίσμα και σε μια εκσυγχρονιστική προσπάθεια, η 15η γενιά του Crown εισέρχεται σε ένα ισχυρά συνδεδεμένο περιβάλλον, φιγουράροντας ως το πρώτης γενιάς συνδεδεμένο αυτοκίνητο, στάνταρ εξοπλισμένο με Data Communication Module -DCM- και T-Connect Service. Συστήματα που υποστηρίζουν επί 24ώρου βάσεως τη σύνδεση του χρήστη με άλλους χρήστες και αυτοκίνητα, την υποδομή (πόλεις) και τις κοινότητες, ανεβάζοντας κατά την Toyota τη συνδεσιμότητα σε ένα νέο επίπεδο. Με υπηρεσίες που εστιάζονται στην ασφάλεια σε οδικό και ανθρώπινο επίπεδο, στην άνεση και στην ευκολία, όπως οι ειδοποιήσεις συντήρησης βάσει των δεδομένων οδήγησης σε πραγματικό χρόνο.

Πέρα όμως από τις τεχνολογίες της επικοινωνίας, ο σχεδιασμός και οι επιδόσεις του Crown στην οδήγηση, στη δυναμική συμπεριφορά και στα φρένα εξελίχθηκαν τα μέγιστα επί τη βάσει μιας νέας εκδοχής της πλατφόρμας TNGA, όπως λέει η Toyota. Ειδικά για τον τομέα των δυναμικών χαρακτηριστικών, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στην πίστα του Nürburgring, όπου εξελίχτηκε το set-up των αναρτήσεων. Η Toyota λέει ότι το εξαιρετικό κράτημα ανταποκρίνεται στη σπορ οδήγηση και παρέχει εξαιρετική ισορροπία σε μια σειρά από οδηγικές συνθήκες και σενάρια, σε χαμηλή ή υψηλή ταχύτητα, σε ομαλή ή τραχιά άσφαλτο.

Ο Akira Akiyama, επικεφαλής μηχανικός υπεύθυνος εξέλιξης του Crown, δήλωσε: «Κληρονομώντας το πάθος από τις πρώτες ημέρες της εταιρείας, όταν γεννήθηκε η πρώτη γενιά του Crown, ήθελα ο κόσμος να δει το “γιαπωνέζικο πνεύμα και τη ρώμη” που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτού του αυτοκινήτου». Αισθάνομαι ότι το νέο Crown είναι ένα αυτοκίνητο που θα κόψει την ανάσα με κάθε πτυχή του, όπως το σχεδιασμό, την οδήγηση και τη συνδεδεμένη τεχνολογία».

Στο μηχανολογικό κομμάτι και όσον αφορά τις εκδόσεις του Crown στην Ιαπωνία, το βασικό μοντέλο είναι δίλιτρο 4κύλινδρο τούρμπο με 245 άλογα και 35,7 kgm από τις 1.650 rpm. To μοτέρ αυτό συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν που περνά την κίνηση στον πίσω άξονα. 

Ακολουθεί ένα υβριδικό 2,5λιτρο μοτέρ με συνδυασμένη ισχύ 226 ίππων που διατίθεται τόσο ως πισωκίνητο όσο και τετρακίνητο Στην κορυφή βρίσκεται το επίσης υβριδικό 3,5λιτρο V6 Multi-stage Hybrid System με συνδυασμένη ισχύ 359 ίππων, 10άρι αυτόματο σασμάν και κίνηση στους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Toyota Corolla Sport

Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων Drive Mode Select για να επιλέξεις το τη ρύθμιση που θέλεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Στη σπορ έκδοση RS δε, υπάρχει και ρύθμιση «Custom Mode», με την οποία ο οδηγός επιλέγει τον επιθυμητό συνδυασμό για το μοτέρ, την ανάρτηση και τον… κλιματισμό.

Toyota Crown 2018
Ένας νέος διπλός πίνακας στην κεντρική κονσόλα ενσωματώνει μια οθόνη 8” τοποθετημένη πιο πίσω για ασφαλέστερη θέαση ακόμα και κατά την οδήγηση, και μια οθόνη 7” εγκατεστημένη πιο κοντά στον οδηγό για ευκολία στο χειρισμό. Η ανώτερη επιφάνεια του ταμπλό είναι τοποθετημένη χαμηλότερα για να δημιουργεί αίσθηση ανοικτού χώρου, αξιοποιώντας την τοποθέτηση των διπλών οθονών.

Φυσικά, τα στάνταρ βοηθήματα ασφαλείας του οδηγού είναι ό,τι διαθέτει αυτή τη στιγμή η Toyota στο ομώνυμο ράφι. Με άλλα ό,τι διαθέτει η σουίτα Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς: Αποτροπή ή περιορισμός επιπτώσεων ατυχήματος με ανίχνευση πεζών (μέρα και νύχτα) και μοτοσικλετών (ημέρα), προσαρμοζόμενο cruise control, διατήρηση λωρίδας που λειτουργεί διαδραστικά με το Dynamic Radar Cruise Control, επιτήρηση τυφλού σημείου, αυτόματη εναλλαγή και αυτόματη σκίαση τομέων στα φώτα για να μην τυφλώνεις τους απέναντι, και ανάγνωση σημάτων ΚΟΚ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νεανικό κάλεσμα: Ο στόχος της νέας «ιντερνετικής» Toyota Corolla [video]

Στα έξτρα συστήματα περιλαμβάνεται αυτόματο φρενάρισμα χαμηλής ταχύτητας κατά τους ελιγμούς στάθμευσης για τοίχους, κολόνες και κυκλοφορία πεζών. Επιπλέον, με το Intelligent Clearance Sonar και το αυτόματο φρενάρισμα πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας καθιστούν το Crown το πρώτο Toyota με βοήθημα φρεναρίσματος που ανιχνεύει πεζούς με τη χρήση κάμερας οπισθοπορείας.

Η τιμή του νέου Crown ξεκινά από τα 4.606.200 γεν (€36.100) για το δίλιτρο μοντέλο, από τα 4.978.800 γεν (€39.000) για το υβριδικό 2,5λιτρο και από τα 6.237.000 γεν (€48.900) για το 3,5λιτρο υβριδικό V6.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube