Επίσημο: Νέο Nissan X-Trail Hybrid

Επίσημο: Νέο Nissan X-Trail Hybrid

Ακόμα ένα SUV γίνεται υβριδικό, μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους.

Η απάντηση της Nissan στο RAV4 Hybrid της Toyota ήταν άμεση και έχει τη μορφή του υβριδικού X-Trail.

H «πράσινη» έκδοση του μεσαίου SUV παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία και, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, «προσφέρει άνετη οδηγική εμπειρία, με άμεση επιτάχυνση και αξιοσημείωτη ησυχία».

Το X-Trail Hybrid συνδυάζει τον τετρακύλινδρο 2λιτρο βενζινοκινητήρα MR20DD με τον ηλεκτροκινητήρα RM31, μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης και γρήγορης φόρτισης και κιβώτιο CVT.

O κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 147 PS και 21 kgm ροπής και ο ηλεκτροκινητήρας 41 PS (30 kW) και 16,0 kgm. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι μόλις 4,8 lt/100 km και πληροί τις προδιαγραφές που θα ισχύσουν στην Ιαπωνία από το 2020, συνεπώς οι αγοραστές του μπορούν να επωφεληθούν από τις μειώσεις των φόρων που δίνει σαν κίνητρο για τα οικολογικά αυτοκίνητα η κυβέρνηση.

Η Nissan εξέλιξε το Dual Clutch Control, ένα παράλληλο υβριδικό σύστημα με δύο συμπλέκτες που περνά την ισχύ των δύο κινητήρων στη μετάδοση μηχανικά, χωρίς να χρειάζεται μετατροπέας ροπής ή ηλεκτρικό σύστημα, κάτι που ωφελεί την απόκριση στο γκάζι και την επιτάχυνση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν, ή μάλλον πότε, το υβριδικό X-Trail θα διατεθεί και στις ευρωπαϊκές αγορές.

[Πηγή: Nissan via Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube