Επίσημο: Νέο Audi SQ2

Επίσημο: Νέο Audi SQ2

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του κορυφαίου Q2 των 300 ίππων δόθηκε στη δημοσιότητα, μαζί με τα βασικά του τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μετά από πολλούς μήνες δοκιμών και τις σχετικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το Audi SQ2 είναι έτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Παρισιού.

Η κορυφαία έκδοση του πρώτου μικρού crossover της Audi έχει το ίδιο κινητήριο σύστημα με το Audi S3.

O 4κύλινδρος 2.0 TFSI βενζίνης αποδίδει κι εδώ μέγιστη ιπποδύναμη 300 PS και ροπή 40,8 kgm, και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο S Tronic διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων για να κινεί και τους 4 τροχούς μέσω του αυτόματου συστήματος τετρακίνησης quattro, με κεντρικό συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi S3 Sportback
 
To Audi SQ2 χρειάζεται μόνο 4,8” για το 0-100 km/h, δηλαδή 0,2” λιγότερο από το S3 Sportback. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Για τον έλεγχο των επιδόσεων, έχουν ενισχυθεί τα φρένα, με μεγάλους δίσκους 340 mm μπροστά και 310 mm πίσω. Οι δαγκάνες με τα σήματα S μπορεί να παραγγελθούν σε κόκκινο χρώμα. Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση, με πιο σφιχτά αμορτισέρ και ελατήρια που χαμηλώνουν το αυτοκίνητο κατά 20 mm για μείωση της κλίσης και βελτίωση της συμπεριφοράς στις στροφές.

Εξωτερικά, το SQ2 ξεχωρίζει από την πιο τονισμένη μάσκα με το σήμα S, έναν πιο επιθετικό προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, προβολείς τεχνολογίας LED και ειδικούς τροχούς 18 ή 19 ιντσών. Το πίσω μέρος δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά γνωρίζουμε ότι θα έχει κι αυτό σπορ προφυλακτήρα, εξάτμιση με 4 τελικά, και φώτα LED.

Ούτε το εσωτερικό του SQ2 έχει αποκαλυφθεί, αλλά λέγεται ότι η Audi Sport έχει βάλει μόνο κάποιες διακριτικές πινελιές, μεταξύ των οποίων η αρχική οθόνη “S” του ψηφιακού πίνακα virtual cockpit, για να σου υπενθυμίζει κάθε φορά που βάζεις μπροστά ότι δεν οδηγείς ένα συνηθισμένο Q2.

Περισσότερα θα σας πούμε και θα σας δείξουμε την ερχόμενη Τρίτη, όταν το SQ2 θα παρουσιαστεί επίσημα στο Παρίσι.
 
[Πηγή: Audi]

Audi SQ2 2018

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube