Επίσημο: Νέα McLaren 570S Spider

Επίσημο: Νέα McLaren 570S Spider

Παρόμοιες επιδόσεις αλλά διαφορετική «γεύση» για το ανοιχτό μοντέλο της Sport Series.

Το νέο roadster της McLaren αποτελεί το πρώτο του είδους για την οικογένεια μοντέλων Sport Series και έχει τον ίδιο V8 biturbo των 3,8 λίτρων και των 570 ίππων που εφοδιάζει και την κουπέ έκδοση, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Σύμφωνα με την McLaren, οι επιδόσεις της νέας Spider έκδοσης δεν διαφέρουν από της κλειστής και θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα με 400 αυτοκίνητα Launch Edition.

Η οροφή της 570S Spider αποτελείται από δύο κομμάτια και αναδιπλώνει μέσα σε 15” και με ταχύτητα μέχρι 40 km/h. Το βάρος που προστέθηκε, σε σχέση με την κλειστή, είναι μόλις 46 kg.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 3,2” και τελική ταχύτητα 328 km/h. Όταν η οροφή είναι κλειστή, η τελική ταχύτητα είναι ίδια με αυτή της κουπέ, αλλά όταν είναι ανοιχτή πέφτει στα 315 km/h. Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το 0-200 km/h σε 9,6” και 400άρι σε 11,0”.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της 570S Spider είναι το sport system που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό και «φέρνει» ήχο στην καμπίνα και ενισχύει την εμπειρία. Επιπλέον, όπως είναι φυσιολογικό υπάρχει και αλεξηνέμιο που προστατεύει την καμπίνα από τους στροβιλισμούς του αέρα και λειτουργεί ηλεκτρικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη McLaren 570S Spider στις ειδικές του Ράλι Μόντε Κάρλο [video]

Άλλες διαφορές σε σχέση με την κλειστή έκδοση είναι η πιο ψηλή πίσω αεροτομή που ευνοεί την αεροδυναμική απόδοση λόγω της ελαφρώς διαφορετικής σχεδίασης που έχει το αμάξωμα.

Η νέα McLaren 570S Spider θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό του Goodwood Festival of Speed στις 29 Ιουνίου και οι πρώτες παραδόσεις των παραγγελιών αναμένεται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube