Επίσημο: Νέα Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster

Επίσημο: Νέα Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster

Το Concours d'Elegance του Pebble Beach επέλεξε η Lamborghini για να παρουσιάσει μια ακόμα έκδοση της Aventador.

Η Lamborghini αποκάλυψε στο Pebble Beach την ανοιχτή έκδοση της Aventador LP750-4 SuperVeloce. Η SV Roadster διαθέτει αφαιρούμενη οροφή που αποτελείται από δύο ματ μαύρα πάνελ τα οποία ζυγίζουν λιγότερο από έξι κιλά το καθένα και σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία αφαιρούνται γρήγορα και εύκολα.

Παράλληλα, για την προστασία του οδηγού και συνεπιβάτη από τους στροβιλισμούς του αέρα στην καμπίνα όταν αφαιρείται η οροφή, το πίσω παράθυρο ρυθμίζεται σε ύψος ώστε να λειτουργεί και σαν ανεμοθραύστης.

Τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη είναι κοινά με την κλειστή έκδοση του μοντέλου, έτσι η Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster κινείται από τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων που αποδίδει 750 PS στις 8.400 rpm.

Η κίνηση φυσικά μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβώτιου ταχυτήτων ISR των επτά σχέσεων. Το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.575 κιλά και οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές. 0-100 km/h σε μόλις 2,9’’,  0-200 km/h σε 8,8’’ και τελική ταχύτητα 350 km/h.

Η παραγωγή της νέας Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce Roadster θα περιοριστεί στις μόλις 500 μονάδες. Η τιμή της θα κυμαίνεται στο περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ και αναμένεται να κάνει “sold out” όπως ακριβώς συνέβη και στην κλειστή έκδοση, τα 600 κομμάτια της οποίας έχουν ήδη προπωληθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube