Επίσημο: Νέα BMW X1 2016 [video]

Επίσημο: Νέα BMW X1 2016 [video]

Η νέα BMW X1 2016 παρουσιάστηκε επίσημα online, με τρία στιλ, με μια γκάμα πέντε προς το παρόν διαθέσιμων κινητήρων και εκκίνηση πωλήσεων τον Οκτώβριο.

H BMW ύστερα από την χτεσινοβραδυνή διαρροή των φωτογραφιών της νέας X1 2016, αποκάλυψε και επίσημα το νέο βασικό crossover της.

Η νέα X1 μοιάζει λιγότερο από την προκάτοχό της με ένα ψηλωμένο στέισον, διαθέτοντας όψη σαφώς πιο «τετρακίνητη» και στιβαρή, αντανακλώντας τη σύγχρονη άποψη της BMW για τα SAV.

Στον τομέα του σχεδιασμού, κυρίαρχα στοιχεία αποτελούν ο σπορ εμπρός προφυλακτήρας και η προτεταμένη μάσκα που ενσωματώνει τα εμπρός φανάρια, με επίσης ενσωματωμένα φώτα LED. Η νέα X1 διαθέτει ακόμη πλαστικά προστατευτικά στο αμάξωμα, μια ελαφρά οπισθοκλινή οροφή και αεροδυναμικό χείλος εκφυγής στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Τρία είναι τα πακέτα στιλ μέσα από τα οποία μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής: Sport Line, xLine και M Sport. Ειδικά αυτό το τελευταίο διαθέτει αεροδυναμικό body kit, 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος, σπορ καθίσματα ντυμένα με συνδυασμό υφάσματος/ Alcantara και διακοσμήσεις Aluminium Hexagon με μπλε ματ στοιχεία στην καμπίνα.

Παραμένοντας στο σαλόνι της νέας BMW X1 2016, να σημειώσουμε ότι τα βασικά μοντέλα εξοπλίζονται με καθίσματα υφασμάτινων επενδύσεων και διάκοσμο Oxide Silver με γυαλιστερά μαύρα στοιχεία. Ακόμη διαθέτουν -φυσικά- σύστημα κλιματισμού, σύστημα πολυμέσων με iDrive της τελευταίας γενιάς που υποστηρίζεται από 6,5άρα οθόνη. Όσον αφορά τον κατάλογο των έξτρα, κατά τα σύγχρονα ειωθότα αλλά και αυτά της βαυαρικής εταιρείας είναι ατελείωτος, περιλαμβάνοντας και την οψιόν των δερμάτινων επενδύσεων Dakota στο σαλόνι και ξύλινες διακοσμήσεις  Fineline Stream ή Oak Grain.  

Η νέα X1 2016 ενσωματώνει και μια σειρά σοβαρών τεχνολογικών αναβαθμίσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένα νέο head-up display (έξτρα) και ένα πακέτο οδηγικών βοηθημάτων που η BMW ονομάζει Driving Assistant Plus: Active Cruise Control (με Stop & Go), Lane Departure Warning, Traffic Jam Assistant, Collision Warning και Pedestrian Warning με City Braking.

Κατά το λανσάρισμα της νέας BMW X1 2016, το βασικό crossover της βαυαρικής εταιρείας θα είναι διαθέσιμο με πέντε κινητήρες:

  • Δίλιτρος 4κύλινδρος βενζίνης με μέγιστη ισχύ 192 PS και μέγιστη ροπή 28,5 kgm.
  • Δίλιτρος 4κύλινδρος βενζίνης με μέγιστη ισχύ 231 PS και μέγιστη ροπή 35,7 kgm.
  • Δίλιτρος 4κύλινδρος ντίζελ με μέγιστη ισχύ 150 PS και μέγιστη ροπή 33,6 kgm.
  • Δίλιτρος 4κύλινδρος ντίζελ με μέγιστη ισχύ 190 PS και μέγιστη ροπή 40,7 kgm.
  • Δίλιτρος 4κύλινδρος ντίζελ με μέγιστη ισχύ 231 PS και μέγιστη ροπή 45,9 kgm.

Στη συνέχεια αναμένεται η γκάμα της νέας ΒMW X1 2016 να εμπλουτιστεί με δύο βασικά μοντέλα που θα χρησιμοποιούν τα 3κύλινδρα μοτέρ των 1.500 cc της εταιρείας: X1 sDrive16d με 116 PS και X1 sDrive18i με 136 PS.

Ανάλογα με τον κινητήρα που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, συνταιριάζονται και οι επιλογές στο σασμάν: Ένα νέο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και ένα νέο 8άρι αυτόματο τύπου Steptronic. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι η εμπρός κίνηση είναι η στάνταρ διαμόρφωση με την τετρακίνηση xDrive να είναι έξτρα ή και στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις.

Η εμπορική διάθεση της νέας BMW X1 2016 θα ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές αγορές τον προσεχή Οκτώβριο, αμέσως ύστερα από το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube