Επίσημο: Νέα BMW ALPINA B6 xDrive GranCoupé

Επίσημο: Νέα BMW ALPINA B6 xDrive GranCoupé

Η BMW Αμερικής αποκάλυψε τη νέα ALPINA B6 xDrive GranCoupé.

Αυτή η BMW ALPINA B6 GranCoupé είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως τέτοια, παρά τη νέα μάσκα με την ελαφρά ανασχεδιασμένη γρίλια.

Επίσης νέο είναι το σπόιλερ, πίσω από τις ζάντες διακρίνονται οι δαγκάνες βαμμένες σε χρώμα μπλε, ενώ νέο είναι και το καπό. Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι ήσσονος σημασίας ή ορατότητας, αλλά μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη νέα σήμανση B6 στις μεσαίες κολόνες και την υιοθέτηση φαναριών LED Adaptive Headlights με High Beam Assistant ως στάνταρ.

Φυσικά για όποιον αγοράζει μια ALPINA το ζητούμενο βρίσκεται κάτω από το καπό. Εκεί λοιπόν κρύβονται οι μεγαλύτερες αλλαγές, με τον διτούρμπινο 4,4λιτρο κινητήρα V8 να αποδίδει κατόπιν αναβάθμισης 608 PS και 81,4 kgm. Μια αύξηση που αντιπροσωπεύει 61 επιπλέον ίππους και 6,8 επιπλέον kgm σε σχέση με το μοντέλο του 2015. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται φυσικά με το αυτόματο 8άρι σασμάν της BMW, αλλά ρυθμισμένο από την ALPINA. Η κίνηση τέλος περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι 0-100 km/h σε 3,7” και τελική ταχύτητα 322 km/h (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη).

[Πηγή BMW USA] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube