Επίσημο: Η νέα γενιά του Opel Corsa θα βρίσκεται στην αγορά στο τέλος του έτους [video]

Επίσημο: Η νέα γενιά του Opel Corsa θα βρίσκεται στην αγορά στο τέλος του έτους [video]

Η πέμπτη γενιά του δημοφιλούς γερμανικού σουπερμίνι εξακολουθεί να βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης.

Έως τώρα γνωρίζαμε μέσα από διαρροές από την γερμανική εταιρεία ότι η νέα, πέμπτη γενιά του Opel Corsa, θα είναι κοντά μας μέχρι το τέλος του έτους.

Σήμερα όμως, η Opel ανακοίνωσε επίσημα ότι το Corsa E θα βρίσκεται στις εκθέσεις της φίρμας στα τέλη του έτους. Αυτή την περίοδο, το νέο σουπερμίνι βρίσκεται την τελική ευθεία λίγο πριν την γραμμή παραγωγής, με τις τελευταίες δοκιμές για το τελικό “ok” να πραγματοποιούνται ακόμα με καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα.

Τα highlight της νέας γενιάς δεν είναι μόνο ο νέος 1.0 ECOTEC DIT και το νέο χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, αλλά και το εξελιγμένο σασί και το αναθεωρημένο σύστημα διεύθυνσης. Οι μηχανικοί της Opel δοκίμασαν τέσσερα καμουφλαρισμένα Corsa E με τον 1.0 ECOTEC DIT των 115 ίππων, τόσο με το Comfort όσο και με το Sport σασί. Για λόγους σύγκρισης, τα νέα Corsa συνόδευαν ένα 1.4 με 100 ίππους και ένα 1.4 T με 120 ίππους από την υπάρχουσα γενιά.

Αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Opel, όπως ο CEO Dr. Karl-Thomas Neumann, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος Μηχανολογίας Michael Ableson, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων και aftersales Peter Christian Küspert και άλλοι, θέλουν το καλύτερο, για αυτό και έχουν βάλει τη νέα γενιά “κάτω από το μικροσκόπιο”. Τα δεδομένα και στοιχεία που λαμβάνουν για το Corsa E είναι θετικά, και το “άλμα” από την υπάρχουσα στην νέα γενιά είναι μεγάλο και ξεκάθαρο. Φυσικά, ο 1.0 ECOTEC DIT κλέβει την παράσταση στην νέα γενιά. Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Opel και τους μηχανικούς, τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του νέου 3κύλινδρου τούρμπο κινητήρα είναι η ροπή και η αποδοτική και ήσυχη λειτουργία του.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube