Επίσημο: Αυτό είναι το νέο FIAT 500X με νέους κινητήρες και πολλές αισθητικές αλλαγές

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο FIAT 500X με νέους κινητήρες και πολλές αισθητικές αλλαγές

Στη βάση της γκάμας ο 1.000άρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας με τους 120 ίππους.

Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνιση του FIAT 500X, το ιταλικό crossover ανανεώνεται οπτικά και αποκτά και νέους κινητήρες.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αισθητικές παρεμβάσεις έχουμε έναν ελαφρώς ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός και νέα φωτιστικά σώματα full LED που σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζουν έως και 20% καλύτερο φωτισμό.  Φωτιστικά LED έχουμε και πίσω, των οποίων ο σχεδιασμός παραπέμπει σε αυτόν του «κλασικού» 500 έχοντας στο κέντρο τους μια μικρή επιφάνεια στο χρώμα του αμαξώματος.  Και εδώ ο προφυλακτήρας έχει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές.

fiat

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς με νέο τιμόνι, νέο πίνακα οργάνων και με μια έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών που ενσωματώνει τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (UconnectTM), που είναι συμβατό με  Apple CarPlay και Android Auto.

Τέλος υπάρχουν νέες επενδύσεις στις πόρτες και τα καθίσματα, την ώρα που το σύστημα εξατομίκευσης δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη γκάμα επιλογών για να «χτίσει» το δικό του ξεχωριστό 500Χ.
Στον βασικό εξοπλισμό τέλος, περιλαμβάνονται και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Traffic Sign Recognition, το Speed Advisor και το Lane Assist, ενώ υπάρχον πλέον διαθέσιμα και συστήματα όπως το ενεργό cruise control και το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος.

Νέοι κινητήρες

Οι σημαντικότερες αλλαγές όμως για το ανανεωμένο FIAT 500X κρύβονται κάτω από το καπό, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται πλέον με τον 1.000άρη τρικύλινδρο κινητήρα που γνωρίσαμε στο «εξάδελφο» Jeep Renegade που αποδίδει 120 ίππους και ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο.
Βέβαια θα υπάρχει και ο 1,3 με τους 150 ίππους και το αυτόματο 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Επίσης θα διατίθεται και ο 1.600άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 110 ίππων.
Σύμφωνα με τη FIAT οι νέοι Firefly κινητήρες έχουν έως και 20% χαμηλότερη κατανάλωση και σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από αυτούς που αντικαθιστούν.

fi

Σε ότι έχει να κάνει με τις ντίζελ εκδόσεις, η γκάμα ξεκινά με τον 1.300 ΜultiJet II των 95 ίππων (συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων)  και ολοκληρώνεται με τον 1,6 των 120 ίππων (με αυτόματο DCT κιβώτιο ή χειροκίνητο 6 σχέσεων) και τον δίλιτρο των 150 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Άπαντες οι κινητήρες πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6/D-TEMP.

Το ανανεωμένο FIAT 500X θα είναι διαθέσιμο στις αγορές από το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube