Επίσημο: Αποκαλύφθηκε η Alfa Romeo 4C

Επίσημο: Αποκαλύφθηκε η Alfa Romeo 4C

Επίσημη παρουσίαση στην έκθεση της Γενεύης, με νέο εξ ολοκλήρου αλουμινένιο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1750 Turbo και αναλογία βάρους προς ισχύ μικρότερη από 4 κιλά/ίππο.

Την τελική μορφή του νέου διθέσιου κουπέ της παρουσίασε σήμερα η Alfa Romeo. Το πισωκίνητο και κεντρομήχανο 4C αποτελεί την σύγχρονη άποψη της ιταλικής φίρμας για τα σπορ αυτοκίνητα. Σχεδιασμένο από την Alfa Romeo και κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Maserati στη Modena, το νέο αυτό σκληροπυρηνικό κουπέ θα ξεκινήσει την διάθεση του στις αγορές μέσα στην χρονιά που διανύουμε, ενώ ταυτόχρονα, θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή της φίρμας στις Η.Π.Α.

Το 4C διαθέτει πλαίσιο από ανθρακονήματα και κινείται από τον νέο αλουμινένιο 1750 που διαθέτει τούρμπο, άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση του κινητήρα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ανακοινώθηκε όμως από την Alfa Romeo η σχέση κιλών/ίππων που δεν θα ξεπερνάει τα 4 κιλά. Σύμφωνα όμως με πηγές μας η ισχύς του κινητήρα θα είναι 240 ίπποι, πράγμα που σημαίνει ότι το 4C θα ζυγίζει κοντά στα 950 κιλά. Τα πρώτα 100 km/h θα έρχονται από στάση 4,5 sec και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 250 km/h. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι χάρη στη χρήση αλουμινίου στο μπλοκ της μηχανής, εξοικονομήθηκαν 25 κιλά.

Ο νέος 1750 δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη TCT της φίρμας και οι αλλαγές σχέσεων θα μπορούν να γίνουν μέσω των paddle στην κολώνα του τιμονιού. Έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο, δεν θα υπάρξει.

Το ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο της 4C, δεν είναι κάτι που απαντάται συχνά στην αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής (κάτω από € 60.000). Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και η πίσω διαθέτει γόνατα Μακφέρσον. Το ηλεκτρονικό σύστημα DNA με τις τρεις λειτουργίες (Dynamic, Normal και All Weather) που επηρεάζει την λειτουργία του ESP, του υποβοηθούμενου τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού, απέκτησε μία επιπλέον λειτουργία που προορίζεται για χρήση σε πίστα (Race).

Η πολυαναμενόμενη 4C θα κάνει το ντεμπούτο της στην 83η διεθνή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube