Επίσημο: Ανανεωμένο VW Golf R με 10 PS επιπλέον

Επίσημο: Ανανεωμένο VW Golf R με 10 PS επιπλέον

Η γκάμα του ανανεωμένου Golf «7,5» διαθέτει R με 310 άλογα, βασικό με 85 και 2.0 TDI διαθέσιμο πλέον και τετρακίνητο 4MOTION.

Ύστερα από την αποκάλυψη του σημαντικά αναβαθμισμένου και ανανεωμένου Volkswagen Golf νωρίτερα εφέτος, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε κι άλλες επίσημες πληροφορίες σχετικά με το πιο ισχυρό και το βασικό μοντέλο της γκάμας.

Ξεκινώντας από το κορυφαίο Golf R, το δίλιτρο μοτέρ του ενισχύθηκε ελαφρώς, κατά δέκα άλογα, φτάνοντας έτσι τους 310 PS. Ισχύς που ισοφαρίζει αυτή του περιορισμένης παραγωγής Golf GTI Clubsport. Η ροπή των 40,8 kgm περνά με το σύστημα 4MOTION σε όλους τους τροχούς. Το αποτέλεσμα είναι μια καταιγιστική επιτάχυνση που κατεβάζει το χρόνο για το σπριντ των 0-100 km/h στα 4,6”. Το ανανεωμένο Golf R, όπως και το προηγούμενο θα διατίθεται τόσο σε χάτσμπακ όσο και σε Variant.

Στον αντίποδα του Golf R βρίσκεται το βασικό μοντέλο, με 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ με 85 PS, για όποιον ψάχνει φυσικά το πιο υπέρ-αποδοτικό γκολφάκι. Κατά τον κατασκευαστή «ο αποδοτικός, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας με τον άμεσο ψεκασμό καταναλώνει μόνο 4,8 lt/100 km.

H τρίτη επίσημη ανακοίνωση της VW έχει να κάνει με το Golf 2.0 TDI 4MOTIOΝ με το δίλιτρο μοτέρ τουρμποντίζελ να είναι στην έκδοση των 150 αλόγων.

Golf R και Golf 1.0 TSI ενσωματώνουν όλες τις βελτιώσεις που έχουμε δει στην υπόλοιπη γκάμα του ανανεωμένου μικρού οικογενειακού της Volkswagen, περιλαμβανομένων των πίσω φαναριών LED και του νέου συστήματος πολυμέσων Composition Colour που ανήκουν αμφότερα στο βασικό εξοπλισμό. Οι τοπ εκδόσεις εξοπλισμού μπορούν να εφοδιαστούν με 12,3ιντσο ψηφιακό καντράν, με τα ίδια στοιχεία που έχουμε δει ήδη στο VW Passat. Υπάρχει ακόμη top-spec σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από 9,2ιντση οθόνη αφής που ο χειρισμός της γίνεται και με φωνητικές εντολές. Το σύστημα infotainment που η VW το ονομάζει Discover Pro διαθέτει επίσης έλεγχο λειτουργίας με «χειρονομίες» (έξτρα), καθιστώντας το golf το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που διατίθεται με τέτοιο σύστημα.

Η τιμή του Golf R στην έκδοση χάτσμπακ κοστίζει στη Γερμανία €40.675 με χειροκίνητο σασμάν, ενώ η αυτόματη έκδοση ξεκινά από τα 44.800 ευρώ. Το βασικό Golf 1.0 TSI Trendline ξεκινά στη Γερμανία από τις €17.850, δηλαδή όσο και το προηγούμενο. Και όπως χαρακτηριστικά λέει η Volkswagen, «η τιμή του δεν ανέβηκε ούτε ένα σεντ παρά τα σημαντικά στοιχεία βελτίωσής του».

[Πηγή Volkswagen]




 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube