Επίσημο: Ανανεωμένο VW Cross up!

Επίσημο: Ανανεωμένο VW Cross up!

Η Volkswagen προχώρησε στην ανανέωση του Cross Up!, με μικρές κοσμητικές αλλαγές, ολοκληρώνοντας την επικαιροποίηση της γκάμας του μίνι της.

Η Volkswagen άρχισε ήδη να δέχεται παραγγελίες για την ανανεωμένη έκδοση του μικρότερου crossover της γκάμας της, του Cross up!, αρχής γενομένης από την ευρωπαϊκή αγορά.

Η τιμή του αυτοκινήτου στη Γερμανία ξεκινά από τις €14.250, δηλαδή 325 ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι στοίχιζε στη χώρα αυτή. Η τιμή αφορά το βασικό 3κύλινδρο 1.000άρι με τους 75 ίππους.

Η εμφάνιση της Volkswagen στην κατηγορία των λιλιπούτειων crossover με το Cross up! έγινε πριν από 3,5 χρόνια, στο Σαλόνι της Γενεύης το 2013. Οπότε ήταν καιρός και γι’ αυτό να ενσωματώσει την ανανέωση του μέσου κύκλου της ζωής του, όπως εξάλλου συνέβη και με το υπόλοιπα μοντέλα του up!. H ανανέωση περιλαμβάνει ανασχεδιασμένη μάσκα με διαφορετικού σχεδίου γρίλια, νέα φώτα ομίχλης και νέα γραφικά στα εμπρός φανάρια. Τα πλευρικά φλας μεταφέρθηκαν από τα εμπρός φτερά στους πλευρικούς καθρέφτες, ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι δίχρωμες ζάντες.

Κατά τα λοιπά, το ανανεωμένο Cross up! δείχνει ουσιαστικά απαράλλαχτο με κάποια νέα πλαστικά προστατευτικά, σήματα και ασημί ανοδιωμένες ράγες οροφής. Προφανώς τα παραπάνω δεν το χρίζουν πραγματικό crossover, παρότι «κάθεται» ενάμιση πόντο ψηλότερα από το στάνταρ up! και ποζάρει με σκληροτράχηλη όψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen eco up! 

Στην καμπίνα, το ανανεωμένο Cross up! προσφέρει στάνταρ δερμάτινο πακέτο, χρωματιστό πάνω μέρος στα ταμπλό, καλύμματα καθισμάτων σχεδίου «cross» και πορτοκαλί φωτισμό καμπίνας. Όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο συστήματα που διατίθενται ήδη στα υπόλοιπα ανανεωμένα up!, νωρίτερα μέσα στο 2016.

Εκτός από το ατμοσφαιρικό 1.000άρι μοτέρ, η Volkswagen θα διαθέσει το Cross up! και με την ισχυρότερη έκδοση τούρμπο του ίδιου κινητήρα. Η ισχύς του σε αυτή την περίπτωση ανεβαίνει κατά 15 άλογα, στους 90 PS, χωρίς αλλαγή στη μετάδοση, δηλαδή με 5άρι σασμάν και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 4,3 lt/100 km για το ατμοσφαιρικό Cross up! και 4,4 lt/100 km για το τούρμπο. Οι εκπομπές CO2 είναι αντίστοιχα 100-102 και 105 g/km.

H Volkswagen εμπλούτισε ακόμη τη χρωματική παλέτα του μοντέλου, αλλά και τα στοιχεία εξατομικευμένου εξοπλισμού που περιέλαβαν και το στάνταρ up!. Έτσι προστέθηκαν τρία νέα χρώματα για το αμάξωμα savanna gold metallic, blueberry metallic και coral red. Επιπλέον, διατίθενται έξτρα αρκετά νέα πακέτα εξοπλισμού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και το Roof Pack με την οροφή του αυτοκινήτου βαμμένη σε γκρι χρώμα και φιμέ τα πίσω παράθυρα και τα τριγωνάκια τους.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube