Επίσημο: Ανανεωμένο Fiat Doblo 2015

Επίσημο: Ανανεωμένο Fiat Doblo 2015

H Fiat Professional αποκάλυψε το ανανεωμένο Doblo στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο.

To Fiar Doblo που βρίσκεται ήδη στην τέταρτη γενιά του ανανεώθηκε πρόσφατα και η επίσημη παρουσίασή του έγινε στο ΙΑΑ Commercial Vehicles 2014 στο Ανόβερο.

Το ανανεωμένο Doblo παρουσιάστηκε με φρεσκαρισμένο εξωτερικό σχεδιασμό, νέα εμπρός φανάρια σε συνδυασμό με ανασχεδιασμένη μάσκα, που, όπως λέει η Fiat, «προσθέτει έναν αέρα κομψότητας και στιλ».

Νέος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας, με εισαγωγές αέρα χαμηλά και ενσωματωμένα τα φώτα ομίχλης που, πάλι κατά δήλωση της εταιρείας, δίνουν μια πιο «επιβατική θωριά, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη στιβαρή και εύρωστη εικόνα του Doblo»

Στην καμπίνα, το ταμπλό ανασχεδιάστηκε και διαθέτει τρία καθίσματα εμπρός.

Κάτω από το καπό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια γκάμα κινητήρων ντίζελ που περιλαμβάνουν έναν 1.300άρη και έναν 1.600άρη MultiJet II (Doblò Cargo Maxi), με ισχύ 75 ή 90 και 105 PS αντίστοιχα. Μοτέρ που όπως λέει η ιταλική εταιρεία βελτιώθηκαν στην απόκρισή του μέχρι και 40%. Επίσης διατίθεται με δίλιτρο μοτέρ MultiJet II και 135 PS, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής φυσικού αερίου με το μοτέρ 1.4 Natural Power και απόδοση 120 PS.

Ο νεωτερισμός όμως στο ανανεωμένο Doblo ακούει στο όνομα EcoJet, αφορά την ισχυρή έκδοση του 1.300άρη MultiJet II των 90 PS και πρόκειται για μια μετατροπή που όπως διατείνεται η Fiat παρέχει «μια αξιοσημείωτη μείωση στην κατανάλωση και στις εκπομπές ρύπων». Μην φανταστείτε ότι το EcoJet αποτελεί κάτι το ρηξικέλευθο. Είναι ο κοινός τόπος όλων σχεδόν των κατασκευαστών και περιλαμβάνει σύστημα stop/start, λάστιχα με χαμηλή αντίσταση στην κύλιση, λιπαντικό του μοτέρ με χαμηλό ιξώδες, «έξυπνο» εναλλάκτη και νέο αεροδυναμικό πακέτο. Έτσι με το πακέτο EcoJet, η Fiat δηλώνει ότι το ανανεωμένο Doblo καίει κατά μέσο όρο 4,4 lt/100 km και εκπέμπει 115 g CO2/km.

[Πηγή Fiat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube