Επετειακό Donkervoort D8 GTO-JD70 με €163.636

Επετειακό Donkervoort D8 GTO-JD70 με €163.636

Φουλ στο ανθρακόνημα με βάρος 700 kg και απόδοση 421 PS από το πεντακύλινδρο μοτέρ της Audi.

H Donkervoort παρουσίασε την ειδική έκδοση D8 GTO-JD70 σε περιορισμένη παραγωγή 70 μονάδων, με αφορμή τα 70α γενέθλια του ιδρυτή της, Joop Donkervoort.

Donkervoort

Κάτω από το μακρύ ρύγχος του μοντέλου βρίσκεται ο πεντακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,5 λίτρων της Audi Sport τον οποίο γνωρίζουμε από τα μοντέλα RS της γερμανικής εταιρείας, και για την περίσταση αποδίδει 421 PS και 520 Nm ροπής. Η δύναμη μεταδίδεται παραδοσιακά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων με τεχνολογία rev-matching της Bosch ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όλα αυτά ακούγονται ακόμη πιο εντυπωσιακά αν συνυπολογίσουμε το βάρος του μοντέλου που είναι κάτω από 700 kg χάρη στην εκτενέστατη χρήση ανθρακονημάτων (το 95% του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με την τεχνολογία EX-CORE). Όπως αναφέρει η Donkervoort, η πλευρική επιτάχυνση του μοντέλου μπορεί να φτάσει μέχρι  και τα 2G, δείχνοντας πως αυτή η κατασκευή μπορεί να είναι νόμιμη για χρήση στο δρόμο, όμως έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό πίστας. Σε αυτό το κλίμα, η ανάρτηση διαθέτει ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές και τριπλά ρυθμιζόμενα ελατήρια. Επιπλέον, η ολοκαίνουρια εξάτμιση βρίσκεται στο πλάι συμβάλλοντας στο χαμηλό βάρος και το δυνατό sountrack.

Donkervoort

Το επετειακό Donkervoort έχει βελτιωμένη αεροδυναμική σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας χάρη στο ανασχεδιασμένο ρύγχος, τα νέα καλύμματα των τροχών, το ειδικά διαμορφωμένο πάτωμα και το μεγαλύτερο διαχύτη. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγωγή κάθετης δύναμης φτάνει τα 80 kg στον πίσω άξονα και τα 50 kg στον εμπρός. Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ανθρακονημάτινα καθίσματα.

Ενημερωτικά, η τιμή του συλλεκτικού Donkervoort D8 GTO-JD70 ξεκινά από τα €163.636.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube