Επετειακές Aston Martin DBS Coupe και DB9 Spider από τον Zagato

Επετειακές Aston Martin DBS Coupe και DB9 Spider από τον Zagato

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων της Aston Martin, ο σχεδιαστικός οίκος Zagato ετοίμασε δύο ειδικά μοντέλα για δύο ιδιαίτερους πελάτες.

Τα δύο πολύ ξεχωριστά μοντέλα που δημιουργήθηκαν από τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο Zagato για τα 100 χρόνια της Aston Martin ονομάζονται DB9 Spider Centennial και DBS Coupe Centennial. Βασίζονται στις DB9 και DBS παραγωγής, αντίστοιχα, και διατηρούν απαράλλαχτα τα μηχανικά τους μέρη. Λίγη σχέση έχουν όμως με εκείνες εμφανισιακά.

Ο αρχισχεδιαστής του Zagato, Norihiko Harada, δήλωσε πως ειδικά στην περίπτωση της DBS Coupe η αποστολή του οίκου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. «Η εργοστασιακή DBS είναι ένα από τα ομορφότερα σπορ αυτοκίνητα σήμερα. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα σχήμα που να συνδυάζει αυτή τη σπορ διάθεση με τον χαρακτήρα ενός πολυτελούς μεσογειακού (σ.σ: ιταλικού ήθελε να πει) GT». Και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πολύ ξεχωριστό. Στην οροφή της DBS Coupe πάντως υπάρχει η χαρακτηριστική «double bubble» διαμόρφωση, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο κάθε δημιουργίας του οίκου Zagato. Κάτω από το καπό βρίσκεται μια πιο ήπια εκδοχή του 6λιτρου V12 που τοποθετείται και στην V12 Vantage S.

«Η DB9 Spider Centennial συνδυάζει ιδανικά την κομψότητα των σχεδίων του Zagato με την ψυχή, τη δύναμη και το κύρος της Aston Martin». Τάδε έφη Peter Read, ο Αμερικάνος συλλέκτης αυτοκινήτων για χάρη του οποίου φτιάχτηκε η DB9 Spider Centennial από τον Zagato. Ο Ιάπωνας συλλέκτης που θα χαίρεται την DBS Coupe, παραμένει ανώνυμος. Και τα δύο αυτοκίνητα πάντως θα παραμείνουν μοναδικά, αφού ο Zagato δεν σκοπεύει να κατασκευάσει αντίγραφά τους. Εκτός βέβαια αν βρεθεί κάποιος με αρκετή πειθώ και ακόμα παχύτερο πορτοφόλι από αυτούς που πρόλαβαν...

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube